Повдигнаха обвинение на рецидивист, мъстил като дупчил гумите на патрулки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
16:58 / 09.07.2015
901
Прокуратурата повдигна обвинение на 31-годишният Димитър Данев от Стражица за това, че нарязал гумите на четири полицейски автомобила на местното районно управление. Вандалската проява била извършена в нощта на 30 юни срещу 1 юли в двора на управлението. Дежурният полицай установил щетите по паркираните патрулки около 6 часа сутринта. Случаят се оказа абсолютен прецедент за управлението, като нито металната ограда, нито катинарът, с който се заключва вратата към двора успели да спрат извършителя.

Полицаите обаче бързо се досетили кой може да е отговорен за вандалството и още на следващия ден открили и задържали Данев. Мъжът е отдавнашен познайник на органите на реда, прочул се още на 14 години като един от малцината непълнолетни с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража". Тогава го прибрали за кражба, която не била нито първата, нито последната. През следващите години Данев станал постоянен "клиент" на прокуратурата и съда по дела предимно за кражби. През последните две години обаче рецидивистът започнал да търси начини да си отмъщава на полицаите, които "постоянно го тормозели". В края на август 2013 г. Данев се обадил на тел. 112 и съобщил, че в сградата на районното управление в Стражица има поставена бомба. Сигналът доведе до пълна евакуация на сградата. Взривно устройство не бе открито, а след кратко разследване "телефонния терорист" бе спипан. Пред разследващите той обяснил, че искал да си отмъсти заради поредна призовка да се яви в управлението и да дава обяснения за някаква кражба. Районният съд в Горна Оряховица постанови Данев да лежи три месеца в затвора за бомбената заплаха.

В края на миналия месец полицаите го хванали отново, но да кара пил. Образували му бързо производство и прокуратурата му повдигнала обвинение за шофиране в нетрезво състояние. Данев решил, че това е нов повод да си го "върне" на полицаите, промъкнал се в двора на управлението и нарязал гумите на оставените там патрулки. Разминало се само на едно от возилата, с който по това време полицаи давали дежурство по улиците на Стражица. На Данев е повдигнато обвинение за унищожаване и повреждане на чуждо имущество, наложена му е мярка за неотклонение "подписка".

Източник: в. "24 часа"


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Детето, което беше простреляно от сина на Явор Божанков, е в добр...
Двама млади загинаха след тежко ПТП в Пловдив, други двама берат ...
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Виолета Коритарова: "Хемус" не е готова, защото през тези три год...
Кунчев: Децата, родени от имунизирани майки, са напълно защитени ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).