Повече пари от Здравна каса за зъболекарски услуги през 2020!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:09 / 25.12.2019
1630
12,8 млн. лв. повече от Здравната каса за дентална помощ договори Българският зъболекарски съюз. Договорът между НЗОК и съюза беше подписан на 23 декември, съобщава bTV.

В него са предвидени безплатни подвижни протези, но не само за най-възрастните – над 65 години, а за всички възрасти, уточни председателят на съюза д-р Николай Шарков. За тези протези, чиято цена се поема от касата, ще се заплаща единствено за труд.

По думите на Шарков договорените за 2020 г. пари за дентална помощ от Здравната каса ще стигнат за децата до 18-годишна възраст. Те имат право на един безплатен преглед годишно и четири разнообразни дейности – пломби, лечение на усложнения от зъбен кариес, вадене на зъб.

Ваденето на постоянен зъб при децата през последните години намалява, но като цяло зъбният статус на българина не е добър, коментира д-р Шарков. Той напомни, че за здрави зъби е важна и добрата храна, и добрата устна хигиена.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).