Повишиха нивото на сигурност на нашите кораби, пътуващи към Русия и Украйна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:15 / 13.03.2014
662
До второ ниво бе вдигната сигурността на корабите, плаващи под флага на Република България, които влизат в пристанища в Украйна и Русия. Мярката обяви Изпълнителна агенция "Морска администрация", съобщи Maritime.bg.

Причина за завишаване мерките за сигурност е ситуацията на Кримския полуостров и в Украйна. Въвеждат се по-стриктни проверки на лицата, които се качват на борда на корабите ни, завишава се дежурно-вахтената служба и се подписва декларация за сигурност с пристанището, което от своя страна трябва да осигури съответните мерки на кея.

В същото време на морските власти е разпоредено да наблюдават за всичко, което може да влияе на сигурността и безопасността в нашите пристанища. Корабите с екипажи от руски и украински моряци, които влизат в портовете ни, също ще бъдат наблюдавани.

Трите най-големи пристанища в Украйна - Одеса, Иличевск и Южни, бяха определени като стабилни и под контрол от кореспондента на Swedish Club в страната. Според консултантите властите полагат всички усилия да не бъдат нарушени процесите в портовете, въпреки разразяващата се криза в останалата част на страната. Същото може да се каже и за портовете на Азовско море. Не такова е положението в порт Херсон, където "ситуацията изглежда по-агресивна", твърдят експертите.

"Все пак не е изключено след няколко дни да имаме проблеми", казва говорителят на базираната в Одеса адвокатска компания Integral. Работата в пристанище Севастопол също върви нормално.

Бойните кораби на Украйна, включително подводница, които се намират в Севастопол, са блокирани. Поне 10 руски кораба от състава на Черноморския флот са преградили изхода към залива, предадоха местни медии. В Севастопол се намират главните сили на украинските военноморски сили. Дни по-рано бяха блокирани и корабите от южната военноморска база в Донузлав. Там потъна големият руски десантен кораб "Очаков". Русия официално не признава това да е съзнателен акт, но се предполага, че корабът е бил буксиран и потопен на входа на базата.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
52-годишен мъж е задържан за убийство във вилната зона на Стара З...
17-годишните с книжка у нас, но и с редица рестрикции
Земетресение е регистрирано на 50 км от Петрич
НИМХ публикува прогнозата за следващите 7 дни
ЦИК: Категорично не е вярно, че машинното гласуване се отменя
Изпълнителна агенция "Медицински надзор" откри множество нарушени...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).