Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Повярвайте! Лекари казаха ужасни думи на Ангел, но днес е същински Херкулес
Автор: Екип Varna24.bg 10:00 / 23.05.2019Коментари (3)1772
©
"Никога няма да проходиш"... "Цял живот ще си на инвалиден стол"... "Спортът ти вреди"... Тези ужасни думи години наред чува 26-годишният Ангел Андинов. Младежът е диагностициран с церебрална парализа, която по негови думи е причинена от лекарска небрежност.

Докторите му слагат тежка присъда - 100% инвалид и никога да не стане от инвалидния стол. Борбеното момче не се смачква от думите и започва усилено да тренира. След много усилия днес той не само че ходи, но и тренира здраво във фитнес залата. Има визията на съвременен Херкулес и впечатлява с изваяното си тяло, съобщава  "България Днес".

"Първите ми опити за тренировки бяха, като бях на 4 годинки, защото единственото, което съм можел да мърдам, са били ръцете ми. На 6-годишна възраст дядо ми ме е научил да се набирам на простор и от тогава насетне не съм спирал да тренирам вече 20 години", разказва за първите си стъпки Ангел.

"Имам 11 операции на краката, но това не ме спира да преследвам мечтите си. Тренирах 10 години бокс. Записах се да тренирам, защото не исках да бъда беззащитен. Останалите деца често ми се подиграваха и ме избягваха само защото бях различен, така в бокса открих лек и най-добър приятел. Тренирах усърдно всеки ден, докато в един момент никой не можеше да разбере за проблема ми. Бях момче на 15 години и се биех с мъже по 120 килограма. Исках, естествено, да се състезавам професионално, но с времето разбрах, че в България това не си заслужава. Тогава започнах да тренирам по-усилено във фитнес залата, защото знаех, че там съм добър и няма кой да ми каже не си конкурентен", казва още момчето със силен дух и воля.

Въпреки церебралната парализа и множеството операции Ангел успява да вдигне 60-килограмови тежести с краката си. Отлично се справя и с щангите, като големите тежести не го плашат.

"Целта ми не е да се превърна в културист, а да покажа на хората, че независимо колко е тежка една ситуация, винаги има изход. Трябва да бъдете дръзки, смели и никога да не се предавате! Искам един ден някой да каже: "Аз мога, защото той ми показа, че може!". Лекарите ми казаха, че никога няма да мога да ходя! Че няма да мога да спортувам и че спортът ми вреди. Аз им доказах колко много грешат. Не искам съжаление, а хората като мен да разберат, че са силни! Дори много по-силни от повечето хора, които се чудят как да избягат от реалността", казва мотивиращо Ангел.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.05.2019 г.
-2
 
 
Голяма красота с тия напращяли вени и жили, все едно е без кожа.
на 23.05.2019 г.
+4
 
 
Браво! Надявам се повече хора да имат твоя дух, а за други да си вдъхновение!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: