Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Появи се непубликувана снимка на Стефан Данаилов с Виолета Гиндева
Автор: Екип Varna24.bg 12:46 / 17.06.2022Коментари (0)2421
©
За първи път бял свят вижда снимка, която е от заснемането на филма "Князът" и на която са Стефан Данаилов и Виолета Гиндева.

Националната програма по отбелязването на 80-годишнината на легендата  Стефан Данаилов започва от София, съобщиха от Столична община. По нетрадиционен начин в столицата ще се даде началото на националната програма по честването на 80-годишния юбилей на един от най-обичаните актьори и театрални педагози в България. Той си остава най-сниманият български актьор до момента. С ролите си във филми като “Иван Кондарев“, "Борис“, "Дами канят“, "Черните ангели“, "Иконостасът“, сериали като "На всеки километър“, "Стъклен дом“, "Октопод“ и "Фамилията“ Данаилов продължава да бъде популярен сред публиката.

С "Ламбо сафари“ на 15 юни от 10:30 часа в градинката пред Народния театър "Иван Вазов“ ще започне разходка из знакови места на София през личната биография на софиянеца Стефан Данаилов. За първи път в София ще се проведе сафари, посветено на български актьор. Маршрутът ще мине през знакови за града и Стефан Данаилов места. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична община.

"Наш дълг и мисия е да пазим паметта за ярките личности в културата. Стефан Данаилов остава незабравим в безбройните си роли, но с този проект ще покажем и образа му на наш съгражданин, част от неповторимата енергия на столицата“, каза заместник-кметът на София Мирослав Боршош. Акцентът на проекта "Ламбо сафари“ ще бъде личната история на актьора, разказана през историята на сгради, институции, училище, театри, градини и други места от София.  

Някои от ключовите са градинката "Кристал“ - място, в което Данаилов среща голямата си любов Мария, НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“, където Мастъра, както го наричат студентите, учи и преподава, "Докторската градина", в която се снимат сцени от първия филм с участието на ученика Стефан Данаилов "Следите остават“ по Павел Вежинов и други. Гид в това пътуване през времето и спомените ще бъдат известни студенти на Мастъра, които днес са вече утвърдени актьори като Силвия Лулчева, Дарин Ангелов, Влади Въргала и други.

Сафарито, посветено на известна личност, е част от културния календар на градове като Стокхолм ( Ингмар Бергман, Грета Гарбо), Париж, (Салвадор Дали, Едит Пиаф). В богатата програма от събития, посветени на Стефан Данаилов, ще има нов документален филм, книга, изложба, спектакли с негови студенти и галавечер в Народния театър "Иван Вазов“.

Програмата на честванията е създадена от Росица Обрешкова и Георги Тошев и се реализира със финансовата подкрепа на Столична община. Партньори са Българска национална филмотека и Народен театър "Иван Вазов“. В нея участват студенти на Стефан Данаилов, колеги, приятели и почитатели.

"За мен и хората, които се включиха в създаването на юбилейната програма, е важно да поддържаме жива паметта за един забележителен човек, който с лекото съчетаваше различни роли – на актьор, педагог, общественик, политик. Животът на Стефан Данаилов не беше достатъчно дълъг, но пък е съдържателен, богат, отдаден на другите. Отвъд личната харизма, Данаилов притежаваше едно много важно качество – чуваше другите, помагаше им.

Доказателството колко обичан продължава да бъде е готовността, с която се включват в програмата държавни, частни институции и хора на различна възраст, с различен социален статус. И въпреки, че днес няма звания, за Стефан Данаилов спокойно можем да кажем, че е "народен артист“, защото хората го помнят!“, каза журналистът Георги Тошев, един от инициаторите на юбилейната програма.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: