Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Появиха се гнусни тайни от миналото на Стоян, който се самоуби на Великден
Автор: Екип Varna24.bg 17:13 / 30.04.2022Коментари (0)1562
©
34-годишният Стоян от костинбродското с. Петърч, който се самоуби, след като преби жена си и направи опит да я изнасили и души, е имал условна присъда за блудство с малолетно дете, съобщава "Телеграф“, позовавайки се на информация от Апелативна прокуратура-София.

Това е втората присъда на мъжа. Първата получил още докато бил на 17 години. През 2007 г. Стоян бил осъден с влязла в сила присъда за грабеж и през 2009 г. - реабилитиран.

На 1 октомври 2020 г. мъжът се сдобива и с друга присъда - Районният съд във Варна го признава за виновен, че е блудствал с момиче, ненавършило 14 години. Престъплението е извършено във Варна. Наказанието е 1 година и 6 месеца условно с 3 г. изпитателен срок. В рамките на изпитателния срок Стоян е изтърпял 8 месеца пробация под формата на участие в програма за обществено въздействие.

Заключението на аутопсията на мъжа е, че е починал от огнестрелна рана в главата. Назначена е комплексна балистична, ДНК, дактилоскопска и физико-химична експертиза, която ще отнеме време, казаха от прокуратурата.  

Стоян и 25-годишната му съпруга от известно време живеели разделени и имали намерение това да стане окончателно. Двамата имат 4-годишно момченце, което майката взела със себе си и живеела с него в апартамент под наем в Костинброд. Навръх Великден, на 24 април, Стоян и жената имали среща да се разберат за родителските грижи, като уговорката била бащата да вземе детето за почивните дни по Великден.

Двамата тръгнали към апартамента в Костинброд с цел мъжът да вземе дрехи на детето, за да го заведе във вторник на детска градина. 

Влизайки в жилището, между двамата избухнал скандал, че тя има нов приятел, за когото мъжът е разбрал. Стоян започнал да я бие, заплашил я с убийство. Тя се опитала да избяга от апартамента, той я върнал и разговорът между тях продължил, след което Стоян си тръгнал. 

Жената отишла в близкия магазин, помолила за телефон, обадила се на майка си и й казала да не дава детето, ако бащата отиде за него, по това време то било при  родителите й. Хора от магазина подали сигнал на тел. 112. Жената отишла в "Пирогов“, като след преглед е освободена без опасност за живота.

През това време Стоян се придвижил до с. Петърч, където преди около 2 месеца купил къща на ул. "Бузлуджа“. Тя е в ремонт и негодна за живеене в момента. Родителите на Стоян живеят на няколко преки оттам.

Докато бил в къщата, полицаи пристигнали на адреса и влизайки в двора, чули единичен изстрел, при който паднали стъкла от прозореца.

На място са изпратени барети и още полицаи. Съседи разказаха, че живеещите наоколо били предупредени да не излизат, защото в къщата има въоръжен мъж. До 20 часа антитерористите по рупор призовавали: "Стояне, излез“, но без отговор. След това пуснали дрон да огледа, вкарали го и през счупено стъкло на къщата. Вероятно тогава са видели мъжа. Той е намерен безжизнен на втория етаж, а до него лежал пистолет, за който е установено, че е незаконен.

От прокуратурата уточниха, че няма жалби за домашно насилие от жената, нито ограничителна заповед спрямо Стоян по Закона за домашното насилие. 

Под ръководството на Окръжна прокуратура -  София, се води разследване по досъдебно производство за престъпление по чл. 115 от НК – причиняване на смърт. В Районна прокуратура – Костинброд, пък се води разследване за 2 престъпления – отправяне на закана за убийство и причиняване на телесна повреда. Разпитите продължават.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
Лоша инфраструктура във Варна
Влизането на България в Шенген
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: