Познаха: Очакваното захлаждане дойде с дъжд и градушки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:56 / 03.07.2017
1107
Синоптиците познаха, че времето от първия ден на новата седмица ще се разхлади. Температурите чувствително паднаха с повече от 10 градуса. Над Пловдив заваля дъжд още в ранните часове на деня, а на много места паднаха и градушки.

В 10 области в страната важи "оранжев" предупредителен код. Това са областите Видин, Враца, Монтана, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище и Разград. Там се очакват силни гръмотевични бури, значителни валежи и градушки. Очаквани количества валежи са 35 - 65 мм за 12 часа. При тази степен на предупреждение са възможни наводнения на имоти и в транспортната мрежа, прекъсвания в електроснабдяването, комуникациите и водопреносната мрежа. Възможно е да се наложи частична евакуация. Възможни са внезапни наводнения, пориви на вятъра и градушки и мълнии, които могат да нанесат поражения върху сградите. Съществува опасност при шофирането заради намалена видимост и аквапланинг. 

"Жълт" код за гръмотевични бури и обилни валежи е обявен в областите Силистра, Шумен, Варна, Бургас, Сливен, Ямбол, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Софийска област, София-град и Перник. В тези области също се очакват силни гръмотевични бури, значителни валежи и градушки, но в по-малки количества - до 35 мм за 12 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).