Правителството одобри национална стратегия за развитието на концесиите за периода 2018 – 2027

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:50 / 20.06.2018
1884
Министерският съвет одобри Национална стратегия за развитието на концесиите в Република България за периода 2018 - 2027 година, приета с решение на Координационния съвет по концесиите на 19 юни 2018 г.

Документът определя стратегическата рамка на единната държавна политика в областта на концесиите. Той е в съответствие с целите и приоритетите на Националната програма за развитие: "България 2020“ и на Стратегията "Европа 2020“ за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж.

Стратегията е дългосрочна и обхваща периода до края на настоящия програмен период, както и следващия програмен период, а именно 2018 - 2027 г.

В съответствие с разпоредбата на чл. 45, ал. 1 от Закона за концесиите, документът съдържа общите и специфичните цели и основните приоритети за възлагане на концесии в страната.

Визията за развитието на концесиите, общите и специфичните цели и приоритетите за възлагане на концесии са определени въз основа на анализ на състоянието на концесиите, специфичните за страната нужди за развитие, както и в сътрудничество и консултации със заинтересованите страни.

Определените в Стратегията приоритети са основа за включване на проекти за концесии в Плана за действие за държавните концесии и в плановете за действие за общинските концесии.

Концесиите може да допринесат за осигуряване на частни инвестиции за подобряване на достъпността и качеството на редица публични услуги в редица сектори, включително за изграждане и/или за модернизиране на инфраструктурата. В тази връзка Стратегията определя специфични цели. съобразени с нейните приоритети, а където е приложимо - съобразени и със секторните цели и приоритети.

Министерският съвет възлага координацията, наблюдението и отчитането на дейностите по изпълнението на стратегията на заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика и председател на Координационния съвет по концесиите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).