Правосъдното министерство подписа социално споразумение с КТ "Подкрепа"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:54 / 03.01.2023
673
Министерството на правосъдието подписа споразумение в защита на социалните права на служителите си. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието. 



Служителите трябва да се чувстват защитени и оценени, да срещат справедливо и обективно отношение, каза министърът на правосъдието Крум Зарков днес при подписване на споразумение със синдикална секция на КТ "Подкрепа“ към Синдикат на административните служители "Подкрепа“.

Двустранният документ цели да гарантира социална сигурност, конструктивно партньорство, да предотврати конфликти и да регламентира по-благоприятни условия за осъществяване на служебните правоотношения на държавните служители в Министерството на правосъдието.

На официалната среща между двете страни министър Зарков подчерта важността от публичната защита на социалните права на държавните служители и добави, че споразумението е рамка, а изпълнението зависи от хората.

При подписването на споразумението присъстваха представителите на КТ "Подкрепа“ в лицето на Ваня Григорова и Кремена Атанасова, а от страна на Министерството на правосъдието представител бе Цветанка Дишлийска.

"Социалният диалог е "мисия възможна“ за Министерството на правосъдието, а споразумението е начало, което ще градим във времето“, коментираха от синдиката. Те изразиха и удовлетворението си от бързия процес на подготвяне на документацията по вече подписаното споразумение.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).