Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Правосъдното министерство за заплахата срещу магистрат: Призоваваме да не се политизира случая
Автор: Цвети Христова 12:52 / 07.04.2022Коментари (0)1077
© Varna24.bg
Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев призова да не се политизира случая със заплахата срещу магистрат от специализираната прокуратура и подчерта, че силно се надява да не се злоупотребява с казуса и да не се използва за някакви цели, предаде репортер на Sofia24.bg

Случаят е от такъв характер, че голяма част от фактите, които го касаят, представляват класифицилрана информация. По случая има образувано досъдебно производство поради което и изнасянето на факти за случая може да бъде нарушение на чл.198 НПК. Може да създаде проблем с текст от чл. 360 от НК, допълни той по време на изявление в Министерство на правосъдието.

"Всички магистрати, които до септември миналата година са били под охрана и защита от страна на Бюрото за защита, след промяната на закона са преминали под защита на Главна дирекция "Охрана“ като видът на мерките за защита и охрана не е бил променян. Дори за много от тези магистрати самата физическа охрана е останала същата – същите охранители са преминали на работа в ГД "Охрана“ и са продължили да пазят магистратите. Призоваваме да не се политизира конкретният случай и силно се надявам да не се злоупотребява с него и да се използва за някакви цели", каза Дечев.

Тази сутрин стана известно, че Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство по постъпил сигнал за системно следене и закана с убийство на магистрат от Специализирана прокуратура.

На 06.04.2022 г. на ул. "Черковна" в София в служебния кабинет на магистрата е установено наличието на хартиен плик, адресиран лично до прокурора, без посочен подател. В плика са открити патрон и няколко хартиени бележки, представляващи изрезки на отделни думи, сред които "кръв" и "информиран", както и името на чужда държава и болнично заведение в столицата.

Свидетели сме на поредна форма на натиск върху наш колега, за съжаление, този път с криминален характер. Магистрат получава заплахи за убийство и то за това, че си върши работата, заяви по-рано днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева във връзка с образуваното досъдебно производство.




Още по темата: общо новини по темата: 3
08.04.2022 »
07.04.2022 »
07.04.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Заловиха рекордно количество хероин на Капитан "Андреево"
Северна и Южна Корея
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: