Пребитият и отвлечен Стайко Стайков не знаел, че Интерпол го издирва

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:12 / 29.01.2019
1369
"Назначили сме експертиза за актуалното здравословно състояние на Стайко Стайков, за да се установят травмите откога са, давността им каква е, дали е годен да участва в наказателното производство, има ли пречка за здравето му и да престоява в следствените арести". Това съобщи на извънредна пресконференция прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев, цитиран от Блиц.

Както стана ясно, синът на бизнесмена Миню Стайков е бил отвлечен и пребит. След като е открит е откаран в "Пирогов", където му е оказана медицинска помощ. 

"По отношение на него има издадено постановление за задържане за 72 часа“, добави той. Прокурор Кънев съобщи, че е входирана писмена молба от Стайко Стайков, в която се сочи, че на 27 януари е разбрал, че се издирва и е в готовност да се яви и да съдейства на прокуратурата.

"Проверявани са адресите на всичките му близки, разпитвани са близките му, шофьорите му, дамата, с която е съжителствал и неговите роднини. Никой от тях не е заявил в официален разпит, че Стайко Стайков е отвлечен“, обясни той.

"Той не е подал сам молбата в Специализираната прокуратура, сочи се, че текстът изхожда от него. Вътре пише, че на 27 януари той е разбрал, че е издирван. Сигналите за неговото установяване са от 28 януари“, каза още прокурор Кънев.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).