Предлагат промяна в здравната ни система

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:25 / 14.03.2021
876
Разработват термокамера за ранна диагностика на заболявания. Приложението ще може да се използва без посещение при лекар.

Българин, дигитален мениджър в една от най-големиет болници в Швейцария, се е заел да разработи стратегия за промяна в българското здравеопазване.

Радой Павлов е технологичен архитект на Университетската болница в Цюрих.

В момента по модел от Швейцария Радой се е заел с няколко задачи за подобряване на здравната система у нас, предаде "Нова". 

На този етап той чертае макрорамката за стратегията за дигитализация на българското здравеопазване, използвайки комбинация от работещи модели.

Когато тази стратегия бъде готова, ще бъде изпратена до Министерството по здравеопазване с предложения за промени и насоки как от система на болнолечение да се стигне до система за превенция с цел здравеопазване.

Със същата идея вече работи и компания в България, която работи по технология с термокамера, чиито данни се обработват и анализират посредством изкуствен интелект. Целта е профилактика и превенция на различни заболявания, без да се посещава лекар.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).