Предложение: 70-метрова статуя на Исус Христос вместо пилона над "Чинията" на Бузлуджа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:20 / 09.02.2022
1101
Идеята 70-метровият пилон на "Чиниятa“ на връх Бузлуджа да бъде превърнат във величествена статуя на Иисус Христос е на казанлъчанина Иван Петров и е отпреди четири години. Този януари авторът на ексцентричното хрумване е изпратил проекта си в Министерски съвет, а оттам го препратили за разглеждане в Министерството на културата, откъдето казанлъчанинът чака отговор. Това разказа за "Presstv.bg" самият Петров и предостави визуализация на идеята си.

За първи път Петров предоставил проекта си през 2018 г. в официално писмо до областния управител, тогава Гергана Микова, която като представител на държавната власт е прекият стопанин на някогашния емблематичен за БКП монумент, но идеята му останала без вест.

"Не търся сензация, а реализация. Какъв ефект ще има за района и страната нека хората сами преценят“, казва Иван Петров.

Авторът на предложението напомня, че най-яркият символ на Рио де Жанейро – монтираната върху 709-метровия хълм Корковадо през 1931 г. статуя на Спасителя, е само 39,6 м висока, а нашата щяла да стане допълнителен магнит за туристи и поклонници със 70-те си метра фигура на Иисус. Освен това той предлага на мястото на петолъчката да бъде изобразено сърце.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Тагарев: По книга армията ни трябва да е 43 000, ние сме с около ...
Кошмарен трафик след серията почивни дни: Тапа на АМ "Тракия", ко...
Почина депутат от 49-ия парламент
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Специалисти от "Мама и аз" в Плевен: Президентът Радев е в дълбок...
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).