Предложение: Статутът на шофьорите на такси да е като този на полицаите и лекарите 

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:17 / 10.10.2022
1052
Таксиметровият бранш поиска статутът на шофьорите да бъде изравнен с този на полицаите и лекарите, тъй като са под директна заплаха от пияни и дрогирани клиенти. Това коментира Стойо Стоев, председател на Съюз "Такси", в предаването "Това е България" на Радио "Фокус".

"Искаме статут като на полицаите и лекарите, при нас се качват пияни и дрогирани хора, ние сме под директна заплаха", посочи Стоев. По време на срещата с главния прокурор Иван Гешев таксиметровите водачи са поискали прозрачност по делото за смъртта на таксиметровия шофьор в столичния кв." Разсадника", обясни Стоев. 

"Адекватно да се обработват всички доказателства по случая и да бъде внесено подходящо обвинение. Искаме когато срещу нас се извърши престъпление мярката, която ще се вземе срещу престъпника да бъде същата като на бърза помощ и полиция", заяви още Стоев.

Трябва да се обмисли и паник бутон за директна връзка с тел. 112, допълни той.

"Утре имаме среща с министъра на транспорта Христо Алексиев и ще обсъдим всички тези теми. Агресията в българското общество продължава да расте, а на пътя тя е в най високите си нива. Крайно време е и ние да направим превенция на тези престъпления. Хората не трябва да си помислят да извършват престъпление. Трябва да се повишат и административните и наказателните мерки. Ние сме уязвим бранш, при нас се качват пияни и дрогирани хора. Ние сме директно под тяхна заплаха", допълни той.

Стойо Стоев отбеляза, че не се планират повече протести в столицата във връзка със смъртта на колегата им. Той допълни, че семейството му ще бъде подпомогнато от Съюз "Такси".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...
Цената на природния газ през май: КЕВР очаква понижение с около 5...
Увеличиха заплатите на тези служители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).