Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Предприемачът Борис Колев: Времето е най-ценният ресурс
Автор: Екип Varna24.bg 12:39 / 11.04.2023Коментари (0)586
© Фокус
"Няма как да си предприемач, ако нямаш каузите, социалната отговорност, мисленето за това, че всички трябва да печелят – и хората, и екипите. Няма как да си предприемач без да мислиш за другите". Това каза предприемачът Борис Колев в предаването "Човекът на фокус“ на Радио "Фокус“

За да бъде успешен един предприемач, той трябва да има силен екип зад себе си. "Предприемач без екип си е хоби, каквото и да тръгнеш да правиш. Като предприемач си човекът, който трябва да направи екипа и да го структурира така, че той да е успешен“, заяви Колев.  

Каузата за всеки проект е важна, за да въвлече екипа и той да даде всичко от себе си, обясни той. "Във всеки един проект има много ясен смисъл защо го правим, как ще промени България, как ще променим средата. Хората идват при нас, защото наистина виждат, че правим смислени каузи. Важен е резултатът, който постигаме“, подчерта предприемачът. 

"Ако работиш в полза на обществото, то ти помага, без да искаш. Ако правиш нещо добро за хората, те са твоят маркетинг на практика, те са тези, които те подкрепят“, отбеляза още той.  

По думите му не капиталът е най-важен за стартиране на нов бизнес, а времето, което един млад предприемач може да вложи. "Това е първата стъпка на предприемачеството. Невинаги трябва да се вземат пари и невинаги то зависи от пари. То зависи в етап, в който трябва да расте, да купиш машини или някакво оборудване, имоти или други активи, но на практика в началото ти и твоите приятели или екипът, който съберете, всъщност имате времето, което е най-ценният ресурс“, обясни Колев. 

Предприемачът не спира да се обучава през целия си живот, за да бъде актуален с времето и нишите на пазара. "Любопитството е това, което те кара да се движиш напред. При младите хора любопитството е по-високо, с годините повечето хора го губят.  

Изкуственият интелект все повече навлиза и в сферата на предприемачеството. Той е "умният асистент“, който спестява много време, което е най-ценният ресурс за предприемача, посочи Колев. 

Предприемаческата екосистема в България според него се развива много добре. "Малко по малко просто трябва ние сами да си преодолеем психологията. Ако имахме малко повече самочувствие, много по-бързо щяхме да правим глобални неща. Самочувствието е едно от нещата, които много ни липсват, и знания. В момента държавата и никой не инвестира в акселераторски програми“, заяви Колев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Зърнената сделка
Парламентарни избори 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: