Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Председателят на СОС: Не стои на дневен ред да се кандидатирам за кмет
Автор: Екип Varna24.bg 20:04 / 13.04.2023Коментари (0)710
© Facebook
Причината да няма бюджет ще е отказът на колегите от ПП да изпълнят основните си задължения. Първата задача на депутатите бе да си изберат председател. Засега боксуват с нея. Втората задача е да се гласува държавният бюджет. Третата задача е да започнат да приемат закони. 265 български общини са заложници на блокиран парламент. Това каза в ефира на NOVA председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Проблемът не е само в София. Колегите имат проблем, че не могат да изградят нова улица или обект, без да има гласуван бюджет. Да работим без бюджети означава да работим с вързани ръце. Ако политическите ни опоненти упорстват да няма правителство, с какви очи ще поискат местната власт наесен?

Политиката - ГЕРБ да бъдат наказвани се надявам никога повече да не се повтори. За да се стигне дотам да се отрежат 160 милиона евро за метро, единственият проект по ПВУ в държавата, който работи в момента, е софийското метро.

Ако не бяха отрязани тези пари, можеше да работим на по- големи обороти. Политици, които мислят за избори, не мислят за хората. Време е от ПП-ДБ да покажат, че не мислят за избори, а хората са им по-скъпи", добави той. 

“Държавата не може да продължава да функционира по този начин. Хората се умориха от политици, които не могат да говорят помежду си", посочи той и изрази надежда от ПП-ДБ да спрат да упорстват. 

“Какво налага да не се спази традицията? Най-голямата група следва да може да определи своя председател. Това е така във всеки един колективен орган не само у нас, а и в света", каза още Георги Георгиев

"Не стои на дневен ред да се кандидатирам за кмет", обяви той като добави, че решението ще се вземе от ръководството на ГЕРБ и не знае защо му задават толкова често този въпрос.

"Демокрацията изисква усилия. В случая конкретно това са усилията да се понасяме, да се разбираме. Не е необходимо да се харесват депутатите от различните групи, но е важно да свършат работа. Изборите са интервю за работа. След интервюто и одобрението, от вас се очаква да започнете да работите, за да си получите заплатата и да оправдаете доверието", заяви Георги Георгиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Решения на Общински съвет Варна
Проблем с недостига и износа на лекарства
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: