Представят нов Закон за МВР до 15 август

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
12:34 / 04.07.2013
981
Нов Закон за МВР ще бъде представен до 15 август. Това обяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев при представянето на програмата на МВР в рамките на правителствената "Държавност, развитие, справедливост". С новия закон се предвижда да бъде намалена администрацията с 15%, промяна на нормативната база за работата на всички служби в МВР, нова организация на патрулната дейност, постоянни проверки на служителите за лоялност. По думите на вътрешния министър в момента действащият закон създава редица проблеми и затова трябва да бъде сменен.

Областните дирекции са юридически лица, като след гласуване на бюджета няма адекватни форми на контрол, които да позволяват да се следи каква част от средствата са изразходени, дали са изразходени целесъобразно и за какво точно. Главна дирекция "Национална полиция" не е в състояние да упражни контрол", обясни Йовчев.

Предвижда се създаването на инструкция за работа на органите до досъдебното производство, с което да се подобри извършването на разследвания. Министърът съобщи и че предстои изграждане на система за отчитане на резултатите на структурните звена на МВР. Ще има разместване във функционалните задължения в структурата на министерството.

Ще има и нормативни промени, които касаят преминаване на ГДБОП в структурата на ДАНС.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
17-годишния Мариян от Смолян има нужда от нашата помощ, лекува се...
Борисов от Русе: Докато сме ГЕРБ и аз, ние няма да пратим войник ...
Специализиран екип от ВМС беше активиран заради дрон, открит в ра...
Националният "Поход за Семейството" ще се проведе в София, Пловди...
"Ел Би Булгарикум" с ново ръководство
Борисов: Оставих милиарди левове, сега парите ги няма


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).