Предупредиха Варна за опасно време утре

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:51 / 18.06.2017
2779
За 8 области на страната утре е обявен "жълт" код за опасно време заради силен вятър. Предупреждението е за: Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково и Кърджали. Там поривите на вятъра се очаква да достигнат 22 м/сек.

През следващото денонощие облачността ще е предимно значителна, с по-значителни разкъсвания над северозападните и югозападните райони, където и дневните температури ще са по-високи. На много места отново ще има валежи, временно ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, в югоизточната половина от страната и силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 20° и 25°. Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

В планините ще е облачно и с валежи от дъжд, над 2300-2400 метра - от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части - бурен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 13°, на 2000 метра - около 6°.

По Черноморието облачността ще е предимно значителна и отново ще има превалявания, временно интензивни и придружен с гръмотевици. Ще духа умерен и силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 23°. Температурата на морската вода е 19-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
"Сиела Норма" ще осигурява машинния вот на изборите на 9 юни
Синът на известен наш бизнесмен: Без да се замислих, приех покана...
Главчев: Финансирането за държавната детска болница е осигурено
Габриела Пеева, обвинена за убийството на мъжа си: Не съм извърши...
Внимание! Започват вечерни акции по време на великденските празни...
Мая Манолова: С Ваня Григорова сме в равнопоставено партньорство


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).