Предупреждават ни за обилни дъждове довечера

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:51 / 09.11.2016
699
"Жълт" код за цялата страна без областите Монтана и Видин е обявен за днес заради очаквани дъждове довечера. С преминаването на средиземноморски циклон и свързаните с него фронтални системи времето у нас ще се задържи доста динамично. Ще преобладава облачно време и на много места ще превалява дъжд, в отделни планински райони са възможни и гръмотевици. Очакват се и значителни валежи. 

В Източна България през целия ден ще продължи да духа силен и временно бурен югозападен вятър и там ще е топло с максимални температури до 20-22°, а в останалата част от страната - между 10° и 15°. След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е силен и с него ще започне да нахлува студен въздух. 

През нощта срещу четвъртък с преминаването на студения атмосферен фронт значителни ще бъдат валежите и на места в Източна България. Атмосферното налягане ще бъде значително по-ниско от средното за ноември - към края на деня от запад-северозапад ще започне да се повишава.

Над планините ще е предимно облачно и ще превалява дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин - сняг. Ще духа бурен и ураганен югозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. 

Все още ще е топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 12°, на 2000 метра - около 6°, но вечерта температурите ще се понижат и в по-ниските части дъждът ще премине в сняг, но валежите ще започнат да спират.

Над Черноморието облачността ще е значителна и след пладне ще завали дъжд. През деня ще духа силен югозападен вятър, но вечерта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 19-23°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...
Големите печеливши, които работят в Денят на труда и не искат той...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).