Предупреждение утре за Варна! Походката на пингвина ще е спасение за варненци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:07 / 02.03.2018
11216
За Варна и областта за утре е обявен "жълт" код за опасно време. През нощта и утре преди обяд във вътрешността на областта има условия за образуване на поледици и заледявания, съобщават от НИМХ-БАН. Половин България също е предупредена за заледявания.

През нощта и утре в сутрешните часове ще преобладава облачно време и на много места все още ще има валежи от дъжд, в Северна България дъждът ще се примесва със сняг. Ще има условия за образуване на поледици и заледявания. Минималните температури ще са от минус 5 - минус 2° на много места в северните райони от страната до 0 - 5° в южните и по Черноморието. По-късно през деня преваляванията ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите ще са в широки граници от 3 - 7° в Северна до 8 - 13° на места в Южна България.

Над планините ще бъде предимно облачно и ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен вятър от запад-северозапад. Преди обяд ще има превалявания от сняг, под около 1700 метра валежите ще са от дъжд. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около 0°.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно облачно и с превалявания от дъжд. След обяд валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са между 1° и 6°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 -3 бала.

При заледявания специалисти съветват, че хората трябва да подражават на пингвините с тяхната "смешна" походка, за да се спасят от тежки травми по ледените улици и тротоари. Присвиванията в коляното трябва да се сведат до минимум, ако не искаме да имаме близка среща с леда по земята.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).