Премахнаха решетките от входа на Народното събрание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
12:15 / 21.05.2022
970
Премахнаха металните решетки на вратите на Народното събрание, съобщи БГНЕС. Изработката им струва на данъкоплатците 34 000 лева, а стойността на демонтажа към момента не е известна. Новите метални решетки в парламента ще бъдат премахнати без обжалвания. Председателят на Народното събрание Никола Минчев уточни, че ще бъдат спазени препоръките на Министерството на културата. 

Минчев добави още: "Нека да видим какъв ще е размерът на санкцията, защото може да е в минимален или в по-висок размер. Това също винаги има значение при взимане на решение дали да се обжалва дадено постановление". 

Той посочи, че началото на казуса датира от януари, когато при протеста на "Възраждане“ имаше пробив в сигурността. В четвъртък заседанието на парламента започна с декларация на парламентарната група на "Възраждане“.

"Позорно е парламентаризмът да бъде ограден с метални решетки, Народното събрание (НС) да бъде постоянно оградено с метални преграждения, се заявява в декларация от името на ПГ на "Възраждане", огласена от Елена Гунчева от парламентарната трибуна.

"Страхът на управляващите от хората, само месеци след избирането им във властта, преминава в нелогични и позорни действия, които показват единствено несигурност и желание за конфронтация", добави тя.

"Срамно е народните представители да се страхуват от народа си", заяви още Гунчева.

В четвъртък от Министерството на културата наредиха да бъдат премахнати решетките на входа на Народното събрание. Инспектори от Главна дирекция "Инспекторат за опазване на културното наследство" на Министерството на културата извършиха спешна проверка във връзка с информациите за осъществена нерегламентирана намеса по сградата на Народното събрание, която е със статут на недвижима културна ценност от национално значение.

Решетките на входа на Народното събрание са били поставени по предложение на НСО, съобщиха пък от пресцентъра на НС.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3):
21.05.2022 Председателят на НС: Ще демонтираме решетките от външните врати на парламента днес
20.05.2022 Никола Минчев: Не съм поръчвал аз решетките в НС
20.05.2022 ГЕРБ-СДС за решетките на входа на НС: Да не би от "промяната" да имате някакъв фетиш към решетките?
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).