Премиерът: 650 000 лв. сме отпуснали за изграждане на велоалеи в община Казанлък

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:24 / 05.03.2021
1333
След посещението си в Шипченския храм, заедно с кметицата на Казанлък, премиерът посети и път в района, който се ремонтира, за да се изгради велоалея. Борисов отново се включи на живо от мястото и написа:

"650 000 лв. сме отпуснали през последните години за изграждане на велоалеи на територията на община Казанлък. С още 2 млн. лв. европейско финансиране ще се направи велоалея от гр. Крън до гр. Шипка, която се явява продължение на съществуващото трасе между Казанлък и Крън. Дължината на велосипедната алея е близо 7 км. Тук е едно от най-красивите места на страната и трябваше да осигурим безопасни условия на всички колоездачи".

Премиерът допълни още, че освен за велоалеи, в района продължават да инвестърат и в антикризисни мерки.

"Само през последните 4 години 1066 микро-, малки и средни компанни в района сме подкрепили със 73 млн. лв. По програмата за безлихвено кредитиране на физически лица 6,2 млн. лв. са достигнали до 1423 души. По ОПИК продължава и подкрепата по отворената вече за разплащане процедура за средни предприятия. По нея 80 компании от Област Стара Загора ще получат 11 млн лв", написа Борисов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).