Премиерът: България е в пръстени от магистрали, аутобаните ще променят живота на българите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (30)
14:37 / 21.04.2012
4719
"Строителството на автомагистралите "Тракия" и "Марица" се изпълнява в предвидените срокове. Оптимист съм и съм убеден, че до две години животът на българите ще стане различен." Това коментира министър-председателят Бойко Борисов след като, заедно с министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, провери хода на строителството на двата аутобана.

"Кипи огромен труд, над петстотин машини работят в момента по двете магистрали", каза още премиерът след като лично обходи трасето на бъдещите аутобани. "Изключително ми е приятно, в момента България, погледната от горе, е в пръстени от магистрали", добави Борисов и подчерта, че страната ни ще има аутобани от Турция до Пловдив, от Черно море до София и от София до Бяло море.

Пред журналисти, на трасето на строящата се магистрала "Марица" край Харманли, министър - председателят съобщи, че до края на юни месец ще бъде подменена ВиК инфраструктурата на пътя в Симеоновград, на който в навечерието на Великден миналата година загинаха шестима младежи. От началото на юли месец ще започне и ремонтът на пътя.

Общата дължина на АМ "Марица" ЛОТ 1 и ЛОТ2 е 65.62 километра и се финансира по ОП "Транспорт". Стойността на договора е 398 618 465 лв. с ДДС, от които от Кохезионен фонд на ЕС 80%, национално съфинансиране - 20%.
Магистралата е разположена по протежението на Транс-европейската транспортна мрежа и ще свързва автомагистрала "Тракия" при пътен възел Оризово с Капитан Андреево на българо-турската граница. Част е от Европейския транспортен коридор №ІV и от трансевропейската автомагистрала "Север - Юг".


Виж коментарите (30)
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика катастрофа в Казанлък, има пострадали
Калин Стоянов: Зарадвахме отново децата от Националната благотвор...
Управителят на НЗОК Момчил Мавров ще съди Лена Бориславова
Бивш енергиен министър за "Боташ": Обвинявам депутатите в лъжа, м...
Проф. Чорбанов: Ваксината срещу коклюш, която се поставяше до 201...
Устойчив туристически сезон по Северното Черноморие очаква служеб...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).