Премиерът: България за пръв път демонстрира реална воля за справяне с корупцията

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
13:12 / 27.01.2022
1364
България за пръв път демонстрира реална воля за справяне с корупцията. Това заяви премиерът Кирил Петков след изслушването му от Групата за мониторинг на демокрацията в ЕП.

Използвайки законодателната власт, се надявам, че още с промяната в КПКОНПИ ще имаме реален инструмент да действаме срещу корупцията, изтъкна Кирил Петков.

Той заяви, че не може да се обвърже със срокове, тъй като държи да бъдат спазени всички закони и да бъдат събрани всички необходими доказателства преди да се пристъпи към реални обвинения.

Трябва да успеем в следващите месеци в рамките на закона да направим максималното, което имаме възможност, каза Петков.

Премиерът коментира и искането за по-сериозен мониторинг върху България, което е отправил главният прокурор Иван Гешев пред Групата за мониторинг на демокрацията.

По думите му изслушването е провокирало голяма доза оптимизъм сред евродепутатите от групата като те дори останали изненанади от степента на готовност на българските власти за утвърждаването на върховенството на закона.

Днес Петков и главният прокурор Иван Гешев бяха изслушани в Групата за мониторинг на демокрация в Европейския парламент в Брюксел. Тя наблюдава държави, в които има проблеми с върховенството на закона, човешките права и свободата на медиите. От две години обект на наблюдение е и България.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).