Премиерът: Пробив на българо-гръцката границата не е имало

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:01 / 29.05.2016
2631
По-голямата група от задържаните вчера мигранти вече са върнати в Гърция, като това е най-бързата реадмисия, правена досега в Европа. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов след съвещание в областната управа на Благоевград.

Премиерът посочи, че пробив на българо-гръцката границата не е имало. Първата група мигранти е заловена веднага при влизането им в България. А втората - в товарния влак, са били засечени от уред и веднага са свалени на гарата.

Министър-председателят увери, че полицията и армията са много внимателни, тъй като в групите има деца, за които е осигурено всичко необходимо.

"Освен изключително добрата стиковка на армия и полиция, специално искам да благодаря и на момчетата, които водят досъдебните производства, и на хората, които са на терен на граничните пунктове", посочи премиерът Борисов.

Той обясни, че мигрантите са били излъгани, че отиват в Македония и не са знаели, че влизат в страната ни. Дали са по 200 евро на трафиканти и по този повод предстои работа на службите на България и Гърция за изясняване на случая.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова даде висока оценка на работата на институциите.

"За по-малко от 24 часа реализирахме това, което е записано в плана и което беше тренирано в предишни периоди. Всеки си знаеше отговорностите. Действаха автоматично, изключително бързо", посочи Бъчварова. Тя допълни, че е провела разговор с гръцкия си колега Николаос Тоскас, който я е уверил, че Атина бързо ще съдейства за реадмисията на мигрантите. "Това е една от най-бързите реадмисии, която можем да си представим, и силен знак към трафикантите, които организират тези хора и ги подвеждат", каза още вицепремиерът.

В съвещанието участваха директорът на Главна дирекция "Гранична полиция" главен комисар Антонио Ангелов, подполковник Иван Иванов, командир на военно формирование 26 400 в Благоевград, областният управител и кметове от региона.


Виж коментарите (0)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...
Корнелия Нинова: Това, което виждаме на политическата сцена е, че...
Калин Стоянов: Убеден съм, че осъзнатата отговорност на пътя спас...
Росица Матева: Подготовката върви в срок, две партии са се отказа...
Корнелия Нинова: ГЕРБ си остава нашият основен политически опонен...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).