Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът надяна гумени ботуши, за да види страшните щети от градушката край Пловдив
Автор: Екип Varna24.bg 11:36 / 07.06.2022Коментари (5)980
До месец държавата ще възстанови средствата на земеделските стопани в района на Садово, чиято реколта бе силно засегната от градушка. Това заяви министър-председателят Кирил Петков, който заедно с министъра на земеделието Иван Иванов посети местните земеделци.

"Средствата, които ще изплатим, за първи път ще бъдат не само за тези, чиято реколта е унищожена на 100 %, но и на тези, чиято реколта е частично унищожена, което е допълнителна помощ от държавата“, поясни премиерът.

“Най-важното, което обещаваме, е пълна прозрачност при изплащането на средствата. Държавата ще работи с един аршин към всички“, подчерта още Кирил Петков.

Премиерът отбеляза, че са предвидени допълнителни средства от 300 милиона лева, които до края на годината ще бъде насочени към земеделските стопани, във връзка с кризата в Украйна. Средствата ще бъдат осигурени чрез европейски и национални мерки.

Няма да изпращаме оръжие на Украйна. Това увери още министър-председателят. Той е категоричен, че по въпроса вече има решение на Народното събрание и то ще бъде спазено. 

"Имаме решение на Народното събрание. Ще спазваме решението на Народното събрание. В момента първите техники за ремонт идват. Това, което сме обещали, това ще направим. Не смятам, че на всеки 2 седмици трябва да отваряме тази темата отново", категоричен е премиерът.

 

Петков е убеден, че е направено достатъчно към този момент:

"Аз смятам, че това, което направихме за Украйна на ниво подкрепа на бежанците, на ниво средствата, които до този момент сме вкарали, всякакави хуманитарни помощи, ще ремонтираме техники, които на друго място не могат да се ремонтират. Говорим за бойни машини от сериозен калибър. Това, че всичките мерки сме подкрепили, когато става дума за санкциите към Русия. Смятам, че България е направила достатъчно в тази насока и ще продължим да ги подкрепяме", категоричен бе министър-председателят Кирил Петков по темата дали ще пратим оръжие на Украйна.

Министерството на външните работи (МВнР) потвърди в понеделник, че украинският посланик в София Виталий Москаленко е изпратил официална нота с искане България да предостави на страната му свое старо съветско въоръжение. Предстои нотата да бъде изпратена на компетентните ведомства, уточняват от Външно.

Относно дали ще има втори танкер с нефт от САЩ, след като първият подрани, Петков бе категоричен: "На 23 юни ще дойде вторият танкер с гориво от САЩ".




Още по темата: общо новини по темата: 1
07.06.2022 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Що до месец бе канадски пудел ....защото като мине месеца хората вече ще са забравили обещанията ти....голям праз,че 10-15 фермери ще те псуват където те видят!Изплати ги веднага имаш право ....
0
 
 
Не е ли тяхно задължение да си застраховат продукцията? Моето имущество ако го удари някоя стихия премиерът няма да ми даде компенсация, нали?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: