Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът от Брюксел: Ние напредваме за Шенген, но не зависи само от нас
Автор: Цвети Тончева 11:10 / 27.10.2023Коментари (0)466
©
Премиерът Николай Денков съобщи пред журналисти темите, които се обсъждат в на срещата в Брюксел и които са важни за България, предаде репортер на "Фокус". "Миграцията е огромен въпрос, Украйна и подкрепата за нея, как да се подходи при конфликта между Израел и Палестина. Всички тези теми са изключително важни за България, те имат своето отражение за живота на хората и няма как да определим една важна като приоритет", каза Денков.

Той заяви, че очаква на тази среща да се приеме, че фокусът трябва да бъде върху защита на външните граници и работата с трети страни, така че да може да се връщат нелегалните мигранти. И от тази гледна точка, да се приеме, че България и Румъния могат да бъдат много по-полезни вътре в Шенген, за да може да се постигне тази обща европейска цел. Това е, което премиерът ни възнамерява да каже при дискусията.

"Ние не разчитаме на тези два дни тук за Шенген", заяви още Денков и добави, че разчитат на целия период, откакто са започнали да работат по промяната в законите, за да може да се убеди Нидерландия, че ние сме подготвени за Шенген, за защитата на границите на България, където имаме много съществен напредък през последните месеци и всичко отва се отчита.

"Дипломацията трябва трябва да си свърши работата. Разчитаме и на подкрепата от другите държави, след като сме си свършили нашата домашна работа. Това, което очаквам, е ЕК да изпрати писмо до Холандия, с покана за мисия и очакваме положителен отговор за мисията", каза Денков. 

Премиерът Денков коментира и писмото на Делян Пеевски:

"Аз ще си действам по правилата. Когато има въпрос, ще отговарям. Това е начинъ Институциите така си говорят ине се чувствам притиснат. Въпросът е никой да не очаква, че ще действам извън нашите права и задължения. Срокът се определя по това какви са правилата, а срокът е 14 дни и ще отговоря, когато е необходимо. 

Той още веднъж подчерта , че рабоятмного добре с Мария Габриел и усилията и на другите се допълват за да бъдат резултатите на лице. 

"Ние напредваме, а дали това ще доведе до приемането на България в Шенген, не зависи само от нас. Но ние го искаме, защото тези промени са необходими на българските хора. От там нататък дипломацията трябва да си свърши работата", каза Денков.

Премиерът Николай Денков е в Брюксел, където продължава срещата на върха на 27-те страни членки на общността. Днес лидерите на Европейския съюз ще обсъждат войната в Украйна, миграцията и икономиката.


Премиерът от Брюксел: Ние напредваме за Шенген, но не зависи само от нас



Още по темата: общо новини по темата: 530
09.05.2024 »
08.05.2024 »
19.04.2024 »
18.04.2024 »
18.04.2024 »
18.04.2024 »
предишна страница [ 1/89 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Детето на Явор Божанков простреля друго в крака
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2024
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: