Премиерът се обяви за съставяне на правителство на всяка цена

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:56 / 01.11.2014
350
Правителство трябва да има на всяка цена, каза премиерът проф. Георги Близнашки пред журналисти в Котел по повод възможностите за скорошно сформиране на редовен кабинет.

"Силно се надявам, че в следващите няколко дни, особено след като бъде връчен проучвателен мандат, разговорите ще придобият по-спокоен тон и ще се стигне до съставяне на правителство", заяви министър-председателят в отговор на журналистически въпрос.

Проф. Близнашки прогнозира тежки първи месеци за следващия кабинет, който трябва да предприеме неотложни и "не особено популярни мерки". След това обаче нещата ще тръгнат във възходяща линия и благодарение на финансовия ресурс, предвиден за страната ни по Споразумението за партньорство на ЕК с България до 2020 година.

"Големият въпрос е да настъпи спокойствие и да бъдат създадени нормални условия, за да могат тези средства да бъдат усвоявани без злоупотреби", коментира премиерът.

Едно правителство, създадено в трудни условия и при един фрагментаризиран парламент, би имало добро бъдеще, особено ако се работи открито и прозрачно и ако предварително се заявяват приоритетите и се търси съгласие по тях в Народното събрание, коментира още проф. Георги Близнашки.

Министър-председателят отново призова Народното събрание да разгледа по най-бързия начин внесения от служебното правителство проект на актуализиран бюджет за 2014 година.

Премиерът е в Котел по повод Деня на будителите, който е и празник на града.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Искат извънредно заседание на парламента заради пенсиите 
Атанас Радев: В кампанията най-жестоко ще е обвинението в корупци...
Виолета Коритарова: "Хемус" не е готова, защото през тези три год...
Кунчев: Децата, родени от имунизирани майки, са напълно защитени ...
Министър Милошев: Очакванията ми за летния сезон са много добри
Вижте мястото, на което детето на Божанков е простреляло друго де...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).