Премиерът за Шенген: Не може за един ден решението да се промени на 180 градуса

Автор: Ваня Кузманова
Коментари (0)
13:16 / 25.10.2023
761
"Не може да се очаква за един ден да се промени на 180 градуса решението на Австрия, но трябва да се работи упорито и системно, за да може всички да бъдат убедени, че правилното решение е България и Румъния да се присъединят към Шенгенското пространство. Това каза премиерът Николай Денков относно влизането ни в Шенген, предаде репортер на "Фокус".

"Това, което каза канцлерът Карл Нехамер. пред медиите бе, че той няма никакви претенции по отношение на Румъния и България. Той има проблем със затворените граници, на които има проверки между Австрия и съседните страни. Разговорът продължава", поясни Денков. 

И отново припомни, че с решение на МС ще стартира реализацията на строителството на 7-и блок на АЕЦ "Козлодуй". "Индикативният срок е до 2033 г., но това са доста сериозни усилия, инвестиции и средства. По отношение на 8 блок е необходимо да се направи оценка на въздействието на околната среда", поясни Денков.

"В последните дни чувам приписани думи, които не съм казвал. Ясно обясних, че "Лукойл" се поели ангажимент до края на годината да платят всички данъци, които  се полагат съгласно нашето законодателство. Никога не съм казвал суми от типа, които бяха лансирани от други участници в тази среща. Голяма част от информацията, която беше предоставена от други лица, е по-скоро дезинформация. Това, че някой е направил калпави закони, не означава, че трябва да нарушим закона, за да изпълним нечии желания", каза още премиерът.


Виж коментарите (0)

Още по темата (532):
04.06.2024 Директорът на "Гранична полиция": България е готова да влезе изцяло в
Шенген
22.05.2024 Тома Биков: Трябва спешно да бъдем приети в сухопътния Шенген
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
19.04.2024 Еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон посети ГКПП "Аерогара София"
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
Още новини от Национални новини:
Доц. Владимир Зиновиев: Ще дойде момент, в който да следим цената...
Българин създаде приложение, което ще сложи край на преписването ...
Хванаха репортер от предаването на "На кафе" да шофира пияна
Морската вода е чиста, трима министри я инспектираха
Командирът на въздушната линейка: Полетът е преминал без сътресен...
Ново земетресение люшна Югозападна България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).