Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пренареждането започва
Автор: Екип Varna24.bg 08:51 / 29.03.2017Коментари (1)1848
©
Шестима министри от екипа на кабинета "Борисов - 2" се връщат във властта. Това са Лиляна Павлова, Владислав Горанов, Томислав Дончев, Ивайло Московски, Екатерина Захариева и Евелина Василева. Освен финансов министър Бойко обмислял да направи Горанов и вицепремиер, съобщава "Стандарт", цитирайки свои източници. Бившият регионален министър Лиляна Павлова се връща на предишното си място. 

Такава е ситуацията и за Ивайло Московски, който поема транспорта. В ГЕРБ вече стискат палци новото правителство да се подреди бързо, за да може Московски като депутат от Плевен да освободи място за Цецка Цачева. Според резултатите от вота до момента тя остава извън парламента заради преференции, които пренаредиха листата. Околната среда и водите отново ще бъдат поети от Ивелина Василева, която също връща екипа си. Борисов обмислял два варианта за бившия вицепремиер Томислав Дончев. 

Единият е той отново да се върне като заместник председател, който отговаря за европейските средства и този път за председателството на България в ЕС. Вторият вариант е освен тези ресори да поеме и министерство на икономиката. Все пак лидерът на ГЕРБ е решил да се допита за новия икономически министър до бизнеса у нас. Той държи и на друг представител в предишния си кабинет - Екатерина Захариева вероятно ще продължи работата си в правосъдното министерство. 

Това обаче ще стане, ако се постигне консенсус с патриотите, които също проявяват претенции към този ресор. Три варианта стоят пред министерство на отбраната. Единият е то да отиде при коалиционния партньор - "Обединени патриоти" и по-специално при лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. За него, обаче, се твърди, че е по-вероятно да стане и вицепремиер без портфейл, който наблюдава силовите структури. 

При този сценарий от ГЕРБ обмислят военен министър да стане бившият началник на отбраната ген. Константин Попов, който бе водач на листата на ГЕРБ в Пловдив - област. За поста военен министър има още един сценарий и той включва предишния министър Стефан Янев. Причината е, че има много добри отношения с Европа и НАТО. Оставането му би било знак за диалог и приемственост между новото правителство и президента Румен Радев

Борисов бил категоричен, че няма да даде повече министерство на образованието на друга партия. Ето защо там начело е гласена Милена Дамянова, която бе шеф на образователната комисия в предишния кабинет. От партията на Борисов по всяка вероятност ще запазят и здравеопазването. За министър се спряга Даниела Дариткова, която оглавяваше здравната комисия в 43-то Народно събрание.



Още по темата: общо новини по темата: 430
03.05.2018 »
29.09.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
05.05.2017 »
04.05.2017 »
предишна страница [ 1/72 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Московски е компрометиран.Прекалено много корупционни скандали в министерството, неговия човек Цветелин Цветков от ГЕРБ Плевен първо оплеска нещата в Плевен, а после и като изпълнителен директор в ИААА-София.Но за ГЕРБ е важна ОП транспорт , за да могат да крадат.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: