Превозвачи излизат на мирен протест

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
09:45 / 17.05.2018
2015
Шофьори на товарни камиони и пътнически автобуси, както и собственици на фирми от бранша излизат днес на протест срещу мерките на Европейската комисия (ЕК), събрани в т.нар. "пакети мобилност". В столицата протестиращите ще блокират движението в лявата лента на булевард "Цариградско шосе" в посока центъра, между 7-ми и 4-ти км, където ще разположат товарните си автомобили от 10.00 до 17.00 ч.

В ранния следобед шофьорите ще проведат шествие от площад "Македония" до пространството около НДК, което ще завърши с митинг по време на провеждащата се в София Среща на върха на Европейския съюз със Западните Балкани. Протести ще има и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Видин, Враца, Свиленград, на граничните пунктове Кулата и Илинден.

Ако влезе в сила "пакетът мобилност", известен като "закона Макрон", ще предизвика фалити на около 30% от българските фирми в бранша и ще остави без работа поне 30 000 души, заяви пред "Дарик" Васил Пиронков, председател на Сдружението на автобусните превозвачи и собственик на фирма за товарни превози.

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).