Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Превозвачите отмениха протеста си за неделя
Автор: Екип Varna24.bg 16:54 / 13.05.2022Коментари (0)718
© БГНЕС
Обединеният транспортен бранш взе решение да не провежда извънреден протест на 15 май (неделя) в София. Превозвачите ще се съобразят с двете големи спортни събития в столицата в същия ден. Тогава ще се проведат финалът за Купата на България между Левски и ЦСКА на Националния стадион “Васил Левски" и благотворителният полумаратон, в които се очаква да се включат десетки хиляди фенове и участници. По този начин превозвачите показват отново, че са готови на диалогичност и не искат да пречат целенасочено на гражданите, съобщават от Съюза на международните превозвачи.

Вчера Обединеният транспортен бранш взе единодушно решение да уважи молбата на министъра на образованието акад. Николай Денков да не възпрепятства движението на учениците до училище в деня на големия национален протест 18 май, когато се провежда и държавният зрелостен изпит по български език и литература. Затова протестните действия ще започнат след 9.00 часа сутринта. Превозвачите призовават към добрия им пример да се присъединят отговорно и всички други протестиращи.

“Тези жестове на добра воля от наша страна доказват нашата конструктивност и готовност на диалог. В същото време ние сме твърдо решени да отстояваме както нашите легитимни и справедливи искания, така и законното си право на протест на 18 май. Надяваме се, че тогава ще получим уважение и подкрепа от широката общественост, както и че този път властите няма да се опитват да пречат на нас да изразим свободно позицията си", пишат представителите на транспортния бранш.

От там сега ще насочат всички свои усилия и ресурси именно към големия протест на 18 май, когато ще поставят още веднъж своите искания за намаляване с 50% на акциза на горивата и отпадане на биокомпонентът за 6 месеца, както и за мораториум върху готвеното увеличение на размера и обхвата на тол таксите от 1 юли 2022 г. и осигуряване на необходимите средства за гарантиране на транспортната услуга на българските граждани.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: