Превозвачите се отказаха от блокада на София

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:58 / 31.07.2014
360
Няма да има пътна блокада на входовете и изходите на София в най-натоварените часове в петък. Късно снощи превозвачите и ръководството на Агенция "Пътна инфраструктура" постигнаха съгласие и заплахата от блокада отпадна.

Решението на АПИ да затвори за движение на тежкотоварни машини 12 първокласни и 5 второкласни пътища предизвика бурното недоволство на превозвачите, които заплашиха с ответна реакция - а именно пътна блокада на входовете и изходите на столицата в най-натоварените за движение часове в петък.

Превозвачите алармираха, че новите мерки не са обсъждани с тях, а за някои от плануваните за затваряне трасета няма обходни маршрути. Така все пак се стигна до спешна среща с ръководството на пътната агенция, на която беше постигнат и компромисен вариант. При новия вариант превозвачите ще успеят да направят доставките в срок, а директорът на АПИ Стефан Чайков призна, че мерките са били твърде рестриктивни и не са били осигурени алтернативи.

Превозвачите от своя страна допълниха, че има и още един мотив да се откажат от блокадата на София и той е предстоящите партийни мероприятия през почивните дни, които щели да накарат много хора да пътуват от столицата към вътрешността на страната и обратно.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).