Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Превръщат Природонаучния музей в Пловдив в единствения изцяло зелен музей в България
Автор: Цвети Тончева 14:32 / 19.07.2023Коментари (0)852
©
В момента работим да намалим основните разходи за електроенергия в музея. Това съобщи в предаването "Цветовете на Пловдив" на Радио "Фокус" директорът на Регионалния природонаучен музей в Пловдив Огнян Тодоров. "Надявам се да успеем до края на годината да сложим фотоволтаична система, която да намали разходите за електричество, което ще ни даде допълнителен финансов ресурс, с който можем да разполагаме и по този начин да се превърнем в единствения за момента изцяло зелен музей в България", добави Тодоров.

В настоящия момент всеки един квадратен сантиметър от музея е запълнен.

"От тук нататък вече рискуваме да създадем усещането за претрупаност на експозицията. Имаме възможност да покажем още много интересни неща, имаме доста идеи, за голяма наша радост имаме и възможност да ги изпълним, но всъщност тук се излъскаме с проблема с пространствата", каза още директорът на най-посещавания музей в Пловдив.

Има различни предложения от общината за увеличаване на площта на музея. Тодоров се надява, след като минат местните избори, новото ръководство на хобщината да има желание да доразвие тази насока. Като цяло в проекта, който в момента се изгражда в Дондуковата градина, има заложени един или два  павилиона, като временно преместваеми съоръжения, които ще бъдат част от експозицията на музея. Но засега все още има доста неизвестни.

"Принципът на музея е създаден под логото "Добре дошли в различните светове“. Т.е. всеки един посетител има нещо, което му харесва повече спрямо останалите. Едни харесват костенурки, други харесват пеперуди, трети харесват змии. Така че се опитваме да осигурим възможност на всеки един да види това, което най-много го вълнува. Точно поради тази причина изградихме и нашата зала с динозаврите, защото има огромно количество деца и възрастни, на които това са им любимите обекти. И попадайки в атмосферата на нашия музей, влизайки при нас, търсейки къде се намира паяка, който те искат да видят, те ще минат покрай цялото многообразие на живата и неживата природа, и по този начин ще успеем да ги образуваме", обясни Огнян Тодоров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Санкциите срещу Русия
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Интегриран градски транспорт на Варна
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: