Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
ѕрез 2021 г. ще има пребро€ване на населението, подготовката започна
јвтор: ≈кип Varna24.bg 16:07 / 09.07.2018 оментари (4)818
©
Ќационални€т статистически институт проведе информационна среща, на ко€то об€ви започналата подготовка на 18-ото пребро€ване на населението и жилищни€ фонд в –епублика Ѕългари€. ѕребро€ването ще се състои през 2021 г., като годината е еднаква за всички държави - членки на ≈—, и е определена в –егламент (≈—) 2017/712 на  омиси€та за определ€не на референтната година и програмата за статистическите данни и за метаданните за пребро€ването на населението и жилищни€ фонд.

ѕо време на срещата стана €сно, че пребро€ването е най-гол€мото изчерпателно статистическо изследване и осигур€ва качествена, детайлна и съпоставима на европейско ниво информаци€ за бро€ и структурите на населението, както и за основни социално-икономически характеристики на лицата. “о е и единствени€т изчерпателен източник на информаци€ за бро€ и характеристиките на сградни€ и жилищни€ фонд, както и за бро€, структурата и жилищните услови€ на домакинствата в страната.

ѕребро€ването ще се проведе в изпълнение на ангажиментите на –епублика Ѕългари€ по –егламент (≈ќ) є 763/2008 на ≈вропейски€ парламент и на —ъвета относно пребро€ването на населението и жилищни€ фонд.

¬ съответствие със «акона за статистиката изчерпателните пребро€вани€ на населението и жилищни€ фонд се уреждат с отделен закон, поради което подготовката на пребро€ването стартира с разработване на концепци€ на национален закон и предварителна ц€лостна оценка на въздействието.

¬ъв връзка с това Ќ—» организира обществени консултации по концепци€та на законопроект за пребро€ване на населението и жилищни€ фонд през 2021 година.  онсултациите ще бъдат проведени чрез ѕортала за обществени консултации и сайта на Ќ—». «а целта е изготвен  онсултационен документ, който ще бъде публикуван на 9.07.2018 г. на†www.strategy.bg†и на сайта на Ќ—» на адрес:†http://www.nsi.bg/bg/node/16367/†.

ѕредвидени са три регионални срещи с пр€ко заинтересовани страни (представители на областните и общинските администрации), две фокус групи с представители на министерства и държавни агенции и анкетно проучване сред широката общественост.

„рез обществената консултаци€ се кан€т всички заинтересовани страни да дадат становища и коментари по концепци€та на законопроекта за пребро€ване на населението и жилищни€ фонд през 2021 година.

ќбщественото обсъждане ще включва следните теми:

–еферентна дата на пребро€ването (критични€т момент);

ƒанни за лицата, жилищата и сградите, които ще се събират по време на пребро€ването. «адължителните по регламент данни н€ма да бъдат обсъждани;

ћетоди за събиране на информаци€;

»зточници на информаци€;

ќргани на пребро€ване и техните функции;

ѕоверителност на данните и опазване на тайната на личните данни;

ƒостъп и разпространение на изходните данни от пребро€ването;

‘инансиране на пребро€ването;

јдминистративно-наказателни разпоредби и други.
«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
“ака,така,усво€вайте,че малко остана.
0
 
 
» да бро€т и да не-ние се стоп€ваме! ќчевидно е!
0
 
 
този път ще се запиша като "извънземен"
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
√ригор ƒимитров на турнири през 2019 г.
¬ јнгли€ откриха 39 трупа в камион, пристигнал от Ѕългари€
ѕърва лига, сезон 2019/2020
“¬ и шоу сезон 2019/2020 г.
Ѕойни изкуства сезон 2017/2018
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справи общината с почистването на снега?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: