Президентът: Не трябва да се прибързва със свикване на Велико народно събрание

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (15)
12:31 / 09.07.2013
5593
Не трябва да се прибързва със свикване на Велико народно събрание. Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев

"Велико народно събрание трябва да бъде добре обмислено и преди това трябва да бъде постигнат консенсус какво искаме да променим в Конституцията, кои ще бъдат тези текстове, около които ще се обединим всички", каза държавният глава. 

"Великото народно събрание е инструмент, който е много краен и трябва много добре да се борави с него. Ние често се вторачваме в техниката на правенето на нещата, заливаме хората със закони и вярваме, че сега едно Велико народно събрание ще пренареди всичко и нещата ще станат много по-добре. Истината е, че законите ни в момента са европейски, голямата промяна зависи от всички европейки граждани. Истината е, че не техниката е важна - Велико и не велико, този или онзи закон, важно е съдържанието. Аз дълбоко вярвам, че олигархичните зависимости в България могат много лесно да бъдат преборени без Велико народно събрание. 

Дълбоко вярвам, че законите правилата, не зависят толкова много от ново Велико народно събрание, каза Росен Плевнелиев. Президентска република не е решение за България, трябват ни поне две години тежък труд за постигане на точните текстове, ясни корекции в Конституцията и корекции в тях преди изобщо да се свика Велико Народно събрание. 

Нека ясно си дадем сметка, че Великото народно събрание означава 400 депутати, които нямат срок. Ако не е подготвено добре, Великото народно събрание, може и десет години да е в парламента. Те могат да отговорят на един единствен въпрос и той е "Какво променяме в Конституцията". Ако това не е подготвено добре, ще вкараме държавата в огромен хаос", каза още президентът Плевнелиев.

Виж коментарите (15)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).