Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Президентът Румен Радев: Да споделим вълнението от първия училищен звънец, който ще отекнe в цяла България
Автор: Екип Varna24.bg 12:56 / 15.09.2022Коментари (0)1452
©
Да споделим вълнението от първия училищен звънец, който ще отекни днес в цяла България и ще подкани нашите деца да прекрачат прага на училището в търсене на силата на познанието, така както поколения наред, жадни за познание българи са предавали този свят завет на своите деца. Това заяви президентът Румен Радев, който откри учебната година 43 ОУ "Христо Смирненски“, предаде репортер на Агенция "Фокус"

В речта си президентът отдели специално внимание на децата, които за първи път прекрачват прага на класната стая.

"Днес вълнението е най-голямо за нашите първокласници. Да им пожелаем на добър час. Не по-малко е вълнението на техните родители, на тях също да пожелаем успех и много, много приятни и положителни емоции", каза той.

"Убеден съм, че този неподправен ентусиазъм и енергия на ученици, родители и учители на цялата ни общност в този български ден е един силен обединяващ импулс и залог за нашето бъдеще като нация, защото за нас българите училището не е просто символ на знание и просперитет, то е онова свято място, където децата ни не само получават подготовка по природо-математически науки, история и литература, изобразително изкуство и музика, тук децата се превръщат в осъзнати личности. Затова отговорността е толкова голяма към нашите учители. Защото от училището зависи дали децата ни ще бъдат завладени от стремежа към новото, към непрекъснатото самоусъвършенстване, дали ще се изградят като достойни граждани на родината, готови да посрещнат нови предизвикателства и да градят достойното ни бъдеще като нация", каза още държавният глава.

Радев обясни, че не е избрал случайно да присъства на първия учебен ден в 43 ОУ "Христо Смирненски".

"Неслучайно избрах да бъда гост за откриване на новата учебна година именно в това училище, защото е истинско удоволствие да бъдеш в училище със славна история, което провежда този ритуал за 115-ти пореден път. Училище, което е дало знания на и възпитало в родолюбие хиляди ученици. Училище, което съхранява своите славни традиции и ги съчетава по най-добрия начин с нови съвременни форми и методи на обучение", посочи Румен Радев.

Президентът се обърна и към учителите, за да изкаже своята признателност към техния всеотдаен труд.

"Скъпи учители, искам в този тържествен ден да изразя своята дълбока признателност за вашият високо благороден труд. За любовта и грижите, за всеотдайността и подкрепата към нашето младо поколение. Вашата мисия е истинският залог за духовната извисеност и бъдещето ни като народ. Гордея се с инициативите, които провеждате, за подкрепа на нуждаещите се, за формиране на умения за справяне с кризисни ситуации. И особено искам да ви поздравя за спасяването и възстановяването на барелефа на вашия патрон Христо Смирненски, с което давате невероятен пример за родолюбие и гражданска отговорност на нашите деца", заяви той.

В края на речта си Радев отдели внимание и учениците и техните родители.

"Скъпи родители, от вашата отдаденост зависи много. Без вашето активно участие и подкрепа всички усилия в подкрепа на образованието биха били напразни. Не го забравяйте. На вас скъпи ученици от 43-то ОУ искам да пожелая много здраве и низ от успехи по трудния, но светъл път на познанието. Гордея се с вас и с примера, които вие давате как трябва да се отстоява всяка благородна кауза още от най-ранна възраст. Как трябва да помним и да пазим нашата история и да я предаваме на следващите поколения. Честит празник и на добър час!", завърши словото си президентът.

Нели СТАВРЕВА



Още по темата: общо новини по темата: 293
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: