Президентът Румен Радев: Поклон пред всички, които се обединиха, за да помогнат! Така виждам бъдещето на България!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (17)
19:53 / 31.10.2017
2401
Благодаря за всичко, което правите. Вие давате пример, как младите хора трябва да са единни и да си помагат. Така виждам бъдещето на България. С тези думи се обърна президентът Румен Радев към доброволците, помагащи на пострадалите от наводнението в село Ливада, предаде репортер на Burgas24.bg. 

Както съобщихме, акцията, организирана от Стефан Петров и Организацията за закрила на българските граждани, повлече като лавина доброто след себе си. Днес десетки млади хора доставиха на пострадалите неща от първа необходимост - храна и вода, топли дрехи и завивки, мебели и др. След призива на Пламен Карашев, хотелиери и ресторантьори откликнаха, предоставяйки посуда, калъфки, хавлии, чаршафи и телевизора за бедстващите. В базата на сервиз "Авто Карашев" на ул. "Крайезерна" 79 продължават да прииждат дарения.

"Трагедията е голяма, тези хора имат нужда не само от физическа помощ и от материални средства. Те искат да видят съпричастност. Че някой друг е готов да им помогне, че споделя тяхната болка. Тук е областният управител Вълчо Чолаков, както и общинското ръководство на община Камено. Необходима е добра координация, за да има справедливо разпределяне на помощите. Ще бъдат доставени строителни материали, електроуреди и покъщнина, но това ще бъде на следващ етап. В момента и да се дадат на хората, те няма как да ги използват. Всичко е наводнено, пропито с влага. Това, което сте направили е прекрасно, но то ще влиза в употреба поетапно", заяви главнокомандващият, който днес посети Бургаския регион, за да се срещне с пострадалите от наводнението. 

"Всичко това е от гражданите и от бизнеса, от хора с големи сърца. В случая не бяха важни парите, а контактите. Беше важно желанието на хората. Те доказаха, че българите са единен народ", подчерта Пламен Карашев. Румен Радев получи символичен подарък от лидера на ОЗБГ Стефан Петров, с пожелание да е все така сред хората, за да им вдъхва надежда и кураж.

"Обиколих навсякъде, в някои села е имало язовири. До каква степен те са допринесли за стихийното бедствие - трябва да кажат компетентните органи. Има други места, където ви гарантирам, че няма никакви язовири и въпреки това имаме същото бедствие. Сега трябва да концентрираме усилията си и да помогнем на тези хора. Това не означава, че не трябва да се разследват причините. Все разследваме от бедствие на бедствие, все търсим виновни, но последствията остават едни и същи. Трябва да се промени този модел и да започне да се работи превантивно", каза още президентът Радев.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (17)

Още по темата (27):
23.12.2017 Напрежение назрява в пострадалите от потопа села в Бургаско
19.12.2017 Вижте неразказаната история на героя от бедствието в Бургаско
06.12.2017 Младежи сами ще ремонтират стаята на свой съученик след потопа в Бургаско
16.11.2017 Кметът на Бургас благодари на Варна за предоставената финансова помощ
15.11.2017 Единодушно съгласие: 90 000 лв. от Варна за изпатилите райони в Бургаско
15.11.2017 Варна дава 80 000 лв. на община Бургас и 10 000 лв. на община Камено
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).