Президентът: За да си оправиш колата, трябва да вдигнеш капака

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:44 / 14.01.2017
1870
Президентът Росен Плевнелиев е разговарял с вицето си Маргарита Попова за първи път от близо 1 година в четвъртък. Това обяви държавният глава в интервю за "24 часа", в което сподели успехите и уроците от мандата. Срещата на Плевнелиев с Попова е била вследствие интервюто му пред Нова тв, в което държавният глава призна, че не е контактувал с вицето си цяла година. 

"Както винаги, бях честен, посочих много ясно проблема. Защото аз съм президент, но и инженер. За да решиш един проблем, трябва да го посочиш. За да си оправиш колата, трябва да вдигнеш капака. Един инженер е свикнал да оправя нещата, да ги пипне", образно обясни президентът. 

"Това е начинът, по който и двамата с нея действаме - да, ние сме различни, но и двамата разсъждаваме институционално. Знаем, че държавата, президентската институция и демокрацията са над нас. Народът е над нас. На народа му е омръзнало от сапунени сериали и от противопоставяне", обясни държавният глава. И призна: 

"Да, ние си казахме кривиците, но и си казахме, че както досега в края на всяка година бяхме заедно и се отчитахме редовно, и на предстоящата пресконференция за края на мандата ние отново ще бъдем заедно като символ на това, че сме различни, но над нас е национално отговорният подход. 

Да, имаме своите различия, които не крием, но ще си тръгнем заедно от тази институция. Искаме да сме символ не на балкански подход, в който видяхме разправии, караници, оставки на вицепрезиденти. За първи път президентът и вицепрезидентът ще дадат и последната си пресконференция заедно, ще си тръгнат заедно. Но бяха честни към народа да посочат и различията си", затвори темата президентът Плевнелиев.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).