Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Президентът разкритикува остро ЕС
Автор: Екип Varna24.bg 16:30 / 10.09.2022Коментари (9)1347
©
Когато едно правителство, независимо служебно или редовно, работи  в интерес на бизнеса и хората, резултатите са налице. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти. Държавният глава поздрави служебното правителство за последователните усилия за овладяване на инфлацията в страната. Вчера вечерта цената на бензина падна под 3 лв. на бензиностанциите на основния производител на горива в България  и държавният глава изрази очакване това да е началото на тенденция. По думите му намаляването на цените на горивата, както и намаляването на цената на природния газ за следващия месец с 30%, са реални резултати, постигнати с усилия и много работа.

"България е производител и износител на електрическа енергия и докато има служебно правителство, българите няма да стоят на тъмно“, заяви Румен Радев, в отговор на въпрос за спекулациите за въвеждане в страната на мерки за ограничаване на потреблението на газ и електричество на фона на дебатите в Европейския съюз за мерки за овладяване на инфлацията.

Европа се опитва да предотврати социалното напрежение през тази зима и да си гарантира политическо спокойствие, като за сметка на това жертва пазарните механизми, посочи държавният глава в отговор на въпрос за дебатите в рамките на ЕС. По думите му въвеждането на мерки, "които са ни познати от едно по-далечно минало“, и огромни компенсации ще бъдат добре дошли през зимата, но са с непредвидими последици за пазара и за европейската икономика, ще останат в тежест на следващите правителства  и поколения.

"Основната задача на служебното правителство не е да ограничава потреблението и производството, което е сигурен път към  стагнация и забавяне на икономическия растеж. Основната задача е да търси най-евтините суровини, независимо откъде, и да предоставя най-добрите условия за българския бизнес и за българските граждани, които са най-бедните в ЕС“, подчерта президентът Радев.

 "Очевидно е, че три десетилетия след началото на демократичните промени в България, все още има политици, които са готови да жертват икономиката и благосъстоянието на хората в името на идеология. Нито българският бизнес, нито българските общество могат да търпят  повече такива експерименти, нито да плащат цената на нечии зависимости“, посочи още Румен Радев. Държавният глава изрази учудването си, че у нас има политици, които продължават да твърдят, че липсата на газ или неговите непосилни цени не са проблем за топлофикациите. "Попитайте тези политици  откъде и как ще дойде този мазут, кой ще го произвежда, кой ще го внася, на каква цена и при какви условия“, заяви президентът Радев

Политиците, които претендират да управлява страната да отговорят и как ще се отрази на производството и на пазарните цени на горивата в България решенията на предишното правителство за ембарго на петролни продукти от Русия, призова държавният глава. "Дали България  изобщо ще има рафинерия, дали ще остане производител на горива или ще ги внася? Сега е времето да задавате тези въпроси на политиците, които имат амбицията да управляват“, посочи още Румен Радев. "Крайно време е партии и политици да вдигнат своя поглед над ежедневните злободневни политически нападки, защото веднага след изборите те ще се сблъскат с тези проблеми и неспособността да ги решават ще се плаща от всички български граждани“, подчерта още президентът.

В коментар относно преговорите на служебното правителство с "Газпром“ държавният глава припомни, че това е само една от възможностите. "Газпром не е панацея. Газпром е една от възможностите и те ни дължат доставки на газ. Но това може да бъде решение само при удовлетворяване на нашите условия за разсрочване на доставките през целия отоплителен сезон и по-добри цени“, заяви още Румен Радев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Аз се чудя от какъв зор ще изнасяме електрическа енергия срещу газови достави с азерите? Танто за кукуригу. Тоя Аец заради това ли е направен?
Aнонимен
на 11.09.2022 г.
-1
 
 
"Президентът е в чудесна серия. 1. Когато безотговорно управление на реките предизвика наводнение - причината е в климатичните промени. 2. Когато международните пазари свалят цената на петрола - причината е в добрата работа на служебното правителство. Хубаво ли е - аз съм, лошо ли е - нямам общо."
-1
 
 
Другаря Гадев е доказан малоумник. С чужди пити ,помени прави. Горивата се влияят от петрола на международните пазари ,а служебното МУ правителство не влияе на тях. По скоро да го питат зеления чорап ,защо при внос на собствен петрол Урал и български разходи за труд и консумативи ,цените на горивата в България са по високи от Малта и Люксембург....или Турция. А може да погледне и цената на борсата за газ в Амстердам ,да си направи справка ,защо и газта е с по ниска цена. Интерконектора с Гърция не го построи служебното МУ правителство ,а газ още не е тръгнал ,но по ниските цени ги калкулират. Сигурно и това Му правителство ще е успешно ,като онова с Кирчо и Асенчо след което ги вкара ,като ПП в редовно. Някой трябва и на него да му задава въпроси ,Тея по тъпи ли са от онези ,щото са пак негов избор ,а по медийните им изяви личи ,че са кухи галоши ,като него.
0
 
 
Този служебен кабинет работи много усилено, защото цените на петролните продукти се понижават в световен мащаб. Дали пък президента Радев и служебния кабинет работят толкова неистово, че да оказват влияние на цените на природните ресурси навсякъде по земното кълбо… Или Радев просто се опитва да манипулира българското общество!
+1
 
 
Хахахахахаха... Цените на петролните фючърси са около и под 82 долара, тоя ми хвали неговия Щ отбор, че ТЕ били смъкнали цената под ТРИ лева... :) Да бяха я направили 2 - 2.20 лв., да ги похвалиш. Ама сега? И в момента техните приятели от Лукойл ни смъкват по 3 кожи от гърбовете. Да живее Литаско! И кремълските чекмеджета и кюлчета. Че чак пък се и напъва да разсъждава по икономически върпоси... :) Как беше? Мутри вън? Кога?... :)
-1
 
 
Оооостър завой ! Резидентът руски трол вече дори не се крие.
на 10.09.2022 г.
-1
 
 
След малко все пак ще му трябва да предоговаря за доставки на газ и горива с новите собственици на Газпром и Лукойл. Московия е загубена кауза.
+1
 
 
Сега вече превключюхте, че ЕС си гледа само неговите интереси .Затова Чехия стачкува ,Унгария бяга .Великобритания избяга .
-1
 
 
Г-н Радев,предишното правителство договори на европейско ниво отсрочка за руски нефт до 2024г. за да може Нефтохим да функционира и евентуално да преструктурира производството си,ако Москва не реши друго.Ембаргото е на ЕС за руски петролни продукти без които можем да минем при положение ,че нашето производство ще задоволи нуждите на пазара,а и вкарваме от други страни.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: