Президентът във Варна: Морската индустрия трябва да бъде привлечена при модернизация на армията

Автор: Пламена Николова
Коментари (4)
12:10 / 15.06.2017
3135
Морската индустрия в България трябва да бъде привлечена при модернизацията на армията. Корабите са нещо приоритетно. Това каза при посещението си във Варна президента на България Румен Радев, предаде репортер на Varna24.bg.

"Призовавам за нещо по-комплексно. Проектите са само част от модернизацията на армията. Модернизация не означава подмяната на едни оръжия с нови, по-съвременни. Освен подмяната на оръжията то включва организационни промени и много важно-грижа за хората, мотивацията, социалния престиж и най-важното според мен-осигуряване на условия за пълноценна подготовка. 

Тази подготовка гарантира и безопасност и запазване здравето и живота на военнослужещите и генериране на необходимите бойни способности. Корабите са приоритетен проект, знаете че двата проекта за изтребителите и за многофункционалните патрулни кораби бяха приети с решение на парламента от 2 юни 2016 г. И те тепърва ще бъдат развивани. Важно решение на консултативния съвет за национална сигурност беше решението, че тези проекти трябва да се развиват с участието на българската отбранителна индустрия. Това означава морската индустрия, концентрирана в армията, да има своето по-нататъшно развитие".

Относно инцидента с вертолет "Пантер" президента каза, че днес ще посети авиобаза "Чайка" и пострадалите си колеги в болницата. 

"Нека да приключат процедурите за разследване на летателното произшествие. Има много обстоятелства, нека комисията да се произнесе. Но аз и в самия ден на катастрофата бях ясен. Независимо какви ще бъдат причините за това произшествие - факт е, че нашите летци летят много много пъти под минималните санитарни стандарти в НАТО и трябва да направим така, че да гарантираме на тези момчета да могат да изпълняват своята професия при добри условия за безопасност!", допълни Румен Радев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Управител на хотел на първа линия в Слънчев бряг: Нямахме избор, ...
Експерт: Харчим повече. Морето много интензивно почна да работи
Очаква ни слънчева неделя 
Цветница е!
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).