Президентът за ранения военен: Човек със силен дух!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (21)
12:45 / 12.06.2018
2416
"Изказвам моите съболезнования на близките и на колегите на загиналите летци капитан Неделчев и капитан Пантелеев. Важно е, че Алексей Каменов е в добро, стабилно състояние, той е човек със силен дух. Разбира се, тук е при най-добрите специалисти, тези от ВМА". Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който заедно с министъра на отбраната Красимир Каракачанов посети Военномедицинска академия, където е настанен бордният техник на катастрофиралия снощи военен вертолет Ми-17 - офицерски кандидат Алексей Каменов.

На въпрос защо се е стигнало до инцидента, държавният глава отговори: "Имам дългогодишен опит в тази материя и преди заключенията на разследващите, не бих спекулирал по тази тема".

"Това е една голяма трагедия и аз призовавам да няма политически спекулации по нея, защото не е морално. Но нека не забравяме, че от утре останалите ще продължават да летят и ще продължават да бъдат в кабините и ние сме длъжни да продължаваме да настояваме за решаването на проблемите. Многократно през годините аз алармирах, че ще стигнем до това положение да загиват летци.

За по-малко от една година за втори път загиват летци. Три съвета - Консултативен съвет направихме специално за Българската армия, нещо да се промени?", допълни Румен Радев.

По думите му, министър Каракачанов е поставен в едни политически, финансови и правни рамки, от които той повече от това не може да направи. "Решаването на тези проблеми иска държавническо отговорно мислене и адекватни действия", категоричен бе президентът.

Виж коментарите (21)

Още по темата (12):
19.07.2018 Президентът: България трябва да има собствен отбранителен капацитет
15.06.2018 Командирът на ВВС: Осиротяхме! Изгубихме двама приятели, поели към
небето!
15.06.2018 Загиналите пилоти на разбилия се хеликоптер са повишени посмъртно
13.06.2018 Погребват един до друг загиналите пилоти с всички военни почести
13.06.2018 Депутатите почетоха паметта на загиналите край Пловдив пилоти
13.06.2018 Генерал Попов за ужаса край Пловдив: Ирония на съдбата - тренират как да спасяват другите, а самите те загиват
Още новини от Национални новини:
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
Дезинформация: Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха: Лихвите по депозитите ще се вдигнат!
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).