При фаталната катастрофа край Омуртаг линейката се е разцепила

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:23 / 10.01.2018
1896
62-годишен водач на линейка загина при катастрофа. Както по-рано съобщихме, специализираният автомобил и автобус с пътници се удариха тази нощ на пътя София - Варна в близост до Омуртаг. Сред пътувалите в автобуса няма пострадали. Малко преди 4.00 часа линейката се връщала от столицата, докъдето транспортирал работник, пострадал при трудова злополука в стъкларските заводи край Търговище. По думи на очевидци на прав участък водачът на спешната кола загубил контрол над управлението на возилото и навлязъл в лентата за насрещно движение.

Шофьорът на автобуса, в който пътували 22-ма души, успял да каже на пътниците да се подготвят за удара. Подкарал рейса към банкета, но не успял да избегне сблъсъка. При катастрофата част от линейката се откъснала и полетяла в близката нива, а друга част останала залепена за автобуса, разказаха още очевидци.

Сред пътниците в автобуса няма пострадали. Водачът на рейса е с рани и има парченца стъкло в очите, които ще бъдат премахнати в специализирано здравно заведение във Варна. По случая е образувано досъдебно производство. Причините за катастрофата се изясняват.

Източник: Дарик


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).