Пригответе тлъста пачка, ако искате да се забавлявате по морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:33 / 06.07.2016
628
Уейбординг и надуваем морски батут са най-новите и популярни атракции на варненските плажове тази година, съобщава БНТ. Българските туристи обаче трудно могат да си ги позволят заради високите цени. 

Не липсват и по-евтини развлечения - возенето на банан и въздушна възглавница е по 20 лева човек. Затова пък 70 лева струва да влезеш с джет в морето, и то - за 15 минути. 

Екскурзиите с корабче до Балчик тръгват от 40 лева нагоре. Засега единствено плажният волейбол и строенето на пясъчни замъци остават безплатни.

Уейбордингът е лятната алтернатива на сноуборда. За първоначално обучение са достатъчни 30 минути, в които е включен и инструктаж за безопасност.

Информационни табели обясняват правилата на два езика. От яхтеното пристанище в курорта "Златни пясъци" тръгват различни развлекателни корабчета, които извършват както турове край брега, така и екскурзии до близките морски градчета. Организаторите са категорични, че са взели всички предпазни мерки.

"Предпазни въжета в самите лодки. Също съобразяваме се с метеорологичните условия, никога не си позволяваме да рискуваме в лошо време... предпочитаме да отложим, отколкото да рискуваме живота и здравето на хората", каза Валентина Борисова - организатор на мероприятия.

Сред плажните атракциони има и разходки с яхта за познавачи.

"За познавачи там доста е солена цената- там се таксува лодката на час, за час е 300 лева плюс допълнително гориво", обяснява Борисова.

380 джета са регистрирани в "Морска администрация" - Варна за този сезон. Заради безопасността на туристите те имат право да се движат само в определени коридори.

"Даваме жилетки, повишено внимание, гледаме, инструктираме, ако стане нещо влизаме. Сега в момента е северен вятър, няма нищо лошо, ако обърне от изток и надуе още малко вятър - спираме, защото вълните стават големи и няма как", коментира един от инструкторите - Илиян. 

Така че - за безопасността на туристите, ползващи плажните атракции, е помислено. За да бъде удоволствието пълно, всеки трябва сам да спазва още едно правило - да не тръгва никъде без слънцезащитен крем и шапка.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...
Кандидатите от ГЕРБ-СДС в Кочериново: За нас е важно всяко едно н...
Енергийният министър: Няма да има съществено поскъпване на тока
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).