Приключи гласуването за избор на първия Съвет за развитие на гражданското общество у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:42 / 14.05.2020
1282
В 23.59 часа на 13 май приключи електронното гласуване за избор на членове на първия у нас Съвет за развитие на гражданското общество. Одобрени за участие във вота бяха 379 неправителствени организации, а избирателната активност - 75%., съобщават от пресцентъра на Министерски съвет.

Участниците в избора имаха възможност чрез уеб базираната електронна платформа  да дадат своя глас в полза на 14 организации, включително за своята. Изборната комисия одобри за кандидат-членове на Съвета 123 граждански организации в обществена полза.

Най-много гласове да излъчат свой представител в Съвета за развитие на гражданското общество получиха Българският център за нестопанско право – 178 гласа, Българският дарителски форум – 126, "Работилница за граждански инициативи" – 108. Останалите неправителствени организации, класирани за състава на Съвета, са "Светът на Мария", "Български фонд за жените", Сдружение "Асоциация на европейските журналисти – България", Фондация "Заедно в час", Сдружение "Български червен кръст", Българският Хелзинкски комитет, "За нашите деца", "Асоциация на парковете в България", "Българска асоциация за алтернативен туризъм", Асоциация "Родители", "Карин дом". Списъкът на гласувалите и на класираните организации е публичен на електронната платформа. Предстои класираните организации да излъчат представителите си за участие в Съвета.

Съветът за развитие на гражданското общество е консултативен орган към Министерския съвет и се създава на основание чл. 4 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Съветът има функции по разработване и провеждане на политики за подкрепа на развитието на гражданското общество в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).