Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Приложение записало последното бягане на Виктория, изнасилена е мъртва
Автор: Екип Varna24.bg 16:56 / 27.10.2018Коментари (4)5905
©
Последното бягане на Виктория Маринова е записано от мобилното приложение “Страва". То е нещо като социална мрежа за тичане.Виктория е включила апликацията в деня на убийството си, а нейните контакти са били известени за това. Тъй като обаче е нападната, преди да качи всички данни от бягането в него, маршрутът ѝ не е публично достъпен. Той обаче е запазен от самата апликация, като в него се съдържат и часове на начало, точен път и краен час. Именно по тези данни разследващите ще могат да разберат и точния час на нападението над журналистката. Те са изискали от “Страва" тази информация и очакват да пристигне скоро.

От историята на Виктория се разбира, че тя е избягала точно 127 км при 25 бягания. В последния месец тичала по приблизително еднакъв машртут, а в последната седмица минала по този, на който намира смъртта си. Обикновено изминавала по 5 км, в последната седмица имало дни, в които е бягала и по 2 пъти - сутрин и вечер.

Около 11 е любимият ѝ час за тренировка. Точно по това време на 6 октомври Маринова се разделя със своя приятелка и отива да тича в парка край Дунав. На това място бягат много хора, според полицията и друга жена тичала по това време, но не стигнала до края. Така Маринова останала единственият бегач, а Северин дебнел, макар да не се целил конкретно в нея. Надеждов започва да следи жената, става ясно от запис на камера.

Тъй като тя е последната в района, не се знае точният час на нападението - някъде между 11 и 12,20 ч Надеждов удря Виктория с мощен ъперкът на лявата си ръка, подозират разследващите. Мъжът е “южна лапа" - леворък, но според негови приятели я е нацелил с глава. При удара той вкарва носната ѝ кухина нагоре и кръвта се стича право в гърлото на Маринова, става ясно от съдебномедицинската експертиза. Вероятно младата жена е опитала да вика, тъй като има следи, че ѝ е притискана устата.

Заради това Виктория не успява да изплюе или изкашля кръвта, която изпълва устата ѝ. Тя се дави в нея и умира от задушаване. Според експерти е почнала да вижда замъглено и тялото ѝ се е отпуснало в зверската хватка на изрода, който се е канел да я насили. Смята се, че тя дори не е разбрала за намеренията му да се гаври с нея. Всичко това обаче остава неизвестно за Надеждов, който дърпа екипа на Виктория, за да почне да я изнасилва.

Вероятно е бил доста непохватен и груб, тъй като има рани по главата на Виктория - от триенето в земята, осеяна с камъни. Северин насилва жената два пъти и оставя генетичния си материал по нея. Надеждов решава, че трябва да задигне портфейла, мобилния телефон и ключовете на Виктория. По това време разбира, че тя е умряла.

Той побягва по обратния път на алеята и се разминава с 4-ма души, а камерата отново го снима. И двата записа са лоши, тъй като дърветата пречат, а алеята е в далечината. Северин бяга, но камера снима как държи телефона на Виктория. Калъфът е семпъл - бежов, и е специфичен. Вижда се отлично на записа, който полицаи ще намерят по-късно. По него и го познават. Младежът е объркан, връща се на местопрестъплението няколко пъти и заравя телефона на жената там.

2 часа след гаврите Петър Петров намира трупа на Виктория, след като вижда слушалките ѝ да се подават от храстите. Обажда се на тел. 112 в 14,18 часа. Оказва се, че преди него оттам са минали двама души. Единият казва, че не е видял тялото на жената. Другият обаче съзрял кръв и част от трупа. Пред МВР обяснил, че помислил, че това е мъртво животно и не погледнал в детайли. Полицаите не вярват на версията му, но и няма как да я опровергаят.

По същото време Северин захвърля дрехите си в дома си и се преоблича. Полицията изземва ДНК от тялото на жената, а следващия ден почват сравнения с генетичния материал на регистрирани за изнасилвания. Северин признава на близките си за убийството, а те му казват да бяга в чужбина.

Полицията проверява регистрираните сексуални престъпници. ДНК профилите им обаче не дават съвпадения. Проверяват се и хора от местната психиатрична клиника. Оказва се, че и те са невинни. Ученическата любов на Виктория няма алиби и дава силно противоречив резултат на детектора на лъжата, но ДНК тестът го оневинява.

Затова полицаите се насочват към версията грабеж, пише "24 часа". Най-добрите криминалисти от Главна дирекция “Национална полиция" работят с колегите си от дирекцията в Русе. Решават да разпитат дилърите на дрога, тъй като грабителите често са наркомани.

Така попадат на дилъра на Северин. Той казва, че се е разделил с него на входа на парка, познава го по облеклото от записа от камерата, за който вече са съобщили четирима души, с които Северин се разминава при бягството си. Телефонът на момичето е забелязан на друг запис в ръцете му, а сложна експертиза от камерите в града пресъздава маршрута на нападателя. Местни хора носят видеа и така полицията стига до дома на убиеца.

Там са намерени дънките му, по които има кръв. Експертиза доказва, че е на Виктория. От тях е свален и генетичен материал от Северин, който съвпада 100% с намерения по тялото на убитата жена. Това става, когато той вече е в чужбина. Роднините признават в разпити, че младежът е тръгнал към Германия, а справка от Гранична полиция потвърждава, че е напуснал страната.

Бързо се разбира, че Северин е в град Щаде при майка си и третия си баща. Германските власти са задействани и го задържат. След връщането му у нас от Северин е взета ДНК, която 100% съвпада с тази, намерена по трупа на убитата журналистка. Той признава за престъплението, изпада в ужас, когато разбира, че е изнасилил 2 пъти труп. “Тя мърдаше", плачел той. Наложило се разследващите да му обяснят за “петте минути на мъртвеца". При тях тялото на човек е активно, има мускулни съкращения. Единствената смърт, при която те отсъстват, е куршум в малкия мозък. Затова и снайперистите се целят там, когато похитител държи заложник.



Още по темата: общо новини по темата: 86
03.07.2020 »
16.12.2019 »
08.09.2019 »
23.04.2019 »
22.04.2019 »
22.04.2019 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Щом никой не вярвам на така изложената информация, нека някой форумен "спец" представи своята, в която всички да повярваме и да няма друго мнение. Възможно е, но надали.
+1
 
 
Приказки от 1001 нощ! Вярват ли си сами на тази версия?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: