Привличаме туристи от Близкия Изток с комбинирани турове

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:55 / 12.06.2015
585
Има повишен интерес от руски и украински туристи към българските курорти, заяви вчера в новия комплекс "Бялата лагуна" зам.-министърът на туризма Надя Маринова. Това съобщава в. "Монитор".

"Въпреки началните прогнози за спад на руския пазар от 50 на сто данните сега сочат, че той ще бъде 20 процента. Статистиката ни е положителна и ние очакваме добър сезон, като браншът ще разчита на записвания в последния момент. Българите също се завръщат по нашите курорти. Очакваме ръст на германския пазар от 5%, има ръст на туристите от Молдова с 40 на сто, гостите от Турция са повече с 10 процента, но те предпочитат основно зимния туризъм. България се стреми да привлича и хора от далечни дестинации.

Следващата седмица министър Ангелкова ще е в Китай, където ще подпише споразумение. Туристите от Близкия Изток ще привличаме с комбинирани турове. Разработваме и една друга ниша - СПА туризъм, каза още Маринова. Тя заедно с кмета на Каварна Цонко Цонев, търговския директор на курорта Албена Маргита Тодорова и областния управител на Добрич д-р Маргарита Новоселска откриха ваканционното селище "Бялата лагуна", мащабен проект на собственика "Албена" АД и туроператора "Томас Кук Скандинавия", а реализирането му възлиза на над 40 млн. лв.

За сезон 2015 е планирано 30% увеличение на самолетните седалки до летище Варна. В резултат на това "Бялата лагуна" очаква да посрещне около 7000 гости от Норвегия, Швеция, Дания и Финландия. Комплексът осигурява 120 нови работни места. За 2016-а е планирано селището да стане 5-звездно и капацитетът му да нарасне до 10 000 души.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проверките за нелоялни практики при организираните туристически п...
Газов мегапроект застрашава Черно море
Бизнесмен: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
"Булгартрансгаз": Финализирана е успешно най-важната обществена п...
Назначиха извънредна проверка по случая с починалото 5-годишно де...
Финансистът и икономист д-р Войнов каза какво трябва да направим ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).