Приятел на дрогирания Александър, убил таксиметров шофьор на Адата: Ще ти намеря добри адвокати!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (5)
12:30 / 09.09.2021
1238
В Окръжния съд в Пловдив продължава делото срещу 23-годишния водач на БМВ-то, отнело живота на таксиметров шофьор през месец август на 2019 година в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Трагичният инцидент стана на моста на "Адата" между 3 и 4 часа през нощта. На място загина 60-годишен водач на такси, след като шофьорът на БМВ-то, който е бил пиян и дрогиран, не спрял на "Стоп". Той управлявал автомобила с над 100 км/час.

Подсъдим по това дело е 23-годишният Александър Димитров от квартал "Столипиново". Във фаталната нощ, обаче в колата са били двама – обвиняемият Александър и неговият приятел Щерьо Атанасов, също на 23 години, негов роднина, който живее в Германия. Автомобилът се води на бабата на Щерьо, която също е в Германия.

Според обвинителния акт Димитров, Щерьо Атанасов и техни приятели били на годеж в "Столипиново", където употребили голямо количество алкохол, а Александър се дрогирал и с кокаин. 

Подсъдимият Димитров предложил да идат с колата на бар, но само Щерьо се съгласил. Тъй като не се чувствал адекватен от изпития алкохол, той отстъпил управлението на БМВ-то на Александър, който нямал шофьорска книжка.

На днешното заседание продължиха разпитите на свидетели на инцидента. Адвокатите на подсъдимия – баща и син Давчеви за пореден път опитват да докажат, че не Александър е управлявал автомобила-убиец.

Защитниците атакуваха свидетелските показания на полицая, който е посетил местопроизшествието и медицинското лице, което е прегледало Александър същата нощ. "От Спешна помощ казаха, че той именно е шофирал, тъй като травмата му по ръката е може би от волана, т.н. шофьорска травма, затова решихме, че той е управлявал автомобила“, каза полицаят - свидетел от 6 РУ. Преди това обаче той обясни пред съда, че Щерьо бил казал, че е шофирал той, но всички останали свидетели на инцидента посочили другото момче – тоест Александър.

Полицаят каза още, че на мястото на инцидента са се събрали много хора от "Столипиново", които си говорели предимно на турски, някои от тях дори говорили и с двете катастрофирали  момчета. "Ние сме двама и не можем да спрем разговорите между тях, а и не разбирах какво точно си говорят“, каза полицаят.

Лекарката – свидетел, пристигнала с екип на Спешна помощ на мястото пък обясни пред съда, че шофьорът е бил посочен от органите на реда. Другият младеж се представил за негов брат, но той говорел предимно на немски. Между тях си контактували на турски. Но казал и няколко български изречения. А те били:  "Няма да подписваш нищо, няма да ходиш никъде, аз ще ти намеря добри адвокати“.

Така Александър, който сега е подсъдим, не подписал никакви документи и отказал болнично лечение и рентгенова снимка, които му били предложени от лекарката, въпреки, че нямал видима травма по ръката.

Адвокатите се захванаха за термина "шофьорска травма“ и попитаха съществува ли такава класификация в Закона. Те попитаха още лекарката дали има право да извършва принудителен преглед, ако пациентът отказва. "В състояние на стрес всеки трябва да бъде прегледан. Но ако той е в съзнание, не е длъжен да се съгласява на преглед. Не е насилван, не си спомням да е имал и оплаквания“, оплете се лекарката.

Също днес, по време на разпитите на друга свидетелка, която има магазин в района на катастрофата, стана ясно, че мъж и жена, на по около 25 години, са посетили магазина ден след катастрофата и са поискали учтиво да вземат записите от камерите. Магазинерката се съгласила да ги даде, но в последствие разбрала, че те са с един час назад. Така реалните записи от катастрофата взели полицаите, които също пристигнали след това да ги поискат.

Виж коментарите (5)

Още по темата (1):
14.06.2021 Жената на убития таксиметров шофьор: Ако можех да си върна Митко, бих убила Александър!
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).