Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Приятел на убитата Евгения: Остават съмненията, че има силно влияние на Държавна сигурност, тъй като бащата - убиец е бил служител там
Автор: Екип Varna24.bg 17:48 / 12.11.2023Коментари (0)959
© NOVA
Освободиха от ареста бащата на убиеца на Евгения Владимирова и съучастник на сина си - Пламен Владимиров. Той е освободен срещу парична гаранция от 5000 лв., въпреки че на първа инстанция е осъден на доживотен затвор, заедно със сина си. Взето е предвид здравословното му състояние и това, че оказвал съдействие и нямало опасност да се укрие. Решението предизвика мигновени протести.

Майката и бащата на Евгения са съсипани, след толкова тежка съдебна битка - такъв шок, след такава присъда на първа инстанция изведнъж бащата – убиец да бъде освободен под парична гаранция от  5000 лв. , каза Георги Георгиев, приятел на Евгения.

Ивайло Найденов, адвокатът са семейството, каза че здравословното състояние на Пламен Владимиров е коментирано и преди и че е било такова и  тогава, когато е следил снаха си, и когато е помагал на сина си в извършване на престъплението. "Вината на Пламен Владимиров е по-голяма дори от вината на Орлин Владимиров", заяви той в ефира на NOVA. 

Георгиев сподели, че не е имало някакви знаци в поведението на Орлин преди да извърши престъплението. Детето на Евгения е травмирано, брата на Евгения се грижи за него, сподели той. Георгиев изрази опасения, че доживотната присъда може да се намали на 20 години, а на 10-ата година да бъде пуснат затворника. Той каза, че би било кошмар за детето, ако бащата тогава иска да получи родителските права.

Адвокат Найденов каза, че мерките за процесуална принуда трябва да бъдат в открито съдебно заседание. Той припомни данните за извършеното престъпление. Найденов каза, че съдебните лекари приемат, че задушаването може да се получи в следствие на това, че Евгения е била увита в тиксо и това да е причината за смъртта. Той изрази надежда, че и втората инстанция ще бъде убедена за съучастието на Пламен Владимиров в убийството.

Георгиев запита защо заседанието е било закрито. "Остават съмненията, че има нещо нередно или силно влияние на Държавна сигурност, тъй като бащата - убиец е бил служител там. Дали не спасяват все още остатъците от ДС в сегашната власт", каза той.



Още по темата: общо новини по темата: 27
10.11.2023 »
10.11.2023 »
10.11.2023 »
20.10.2023 »
20.10.2023 »
20.10.2023 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: