Приятни изненади очакват гостите на Тюленово арт-фест

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:44 / 15.08.2018
1786
След броени дни откриваме четвъртото издание на Тюленово арт-фест, който за поредна година ще предложи цветна и разнообразна програма за гости от всички възрасти и ще създаде запомнящо се преживяване с изкуство, култура, природа и добри хора.

Събитието се провежда между 16-ти и 19-ти август. По традиция сцената е отворена за художници и фотографи, чиито творби ще бъдат представени в изложба на брега, а в базара за приложни изкуства ще се включат творци, работещи с дърво, стъкло, метали и природни материали.

За обичащите четенето край морето отново ще предложим заглавия на български автори в "Книжарницата пред открито море", а в партньорство със Зелен образователен център- Шабла ще се проведат две литературни матинета- с Христо Караславов и Милена Караангова.

Най-малките ще творят в двете арт работилници- за шиене на играчки и рисуване на традиционни български шевици, а освен създадените шедьоври, у дома всеки ще може да отнесе и своя симпатична карикатура от художничката Яна-Гергана Желязкова.

По-екстремните гости за трета поредна година ще научат основните тактики при гмуркането в двучасовия водолазния курс на клуб "Приятели на морето"-Варна, а за останалите готвим беседа за село Тюленово, прохладна разходка с лодка и поход по зелената пътека край брега в изследване на Тюленовите пещери.

За доброто настроение на гостите през трите вечери отново ще се погрижи комикът-актьор Паскал Паскалев- с фокуси, закачки и шеги с публиката.

Откриването на фестивала е в ръцете на младите актьори Биляна Тодорова и Георги Караиванов и кънтри певицата Лили Друмева, а в по-късните часове ще чуем джаз групата "Delight“- седем от най-добрите млади музиканти на Йордан Владев.

Втората вечер посвещаваме на изпятата поезия на Татяна Йотова и китарата на Красимир Йорданов.

Закриването на фестивала започва още в следобедните часове на съботния ден- с традиционния конкурс за рибена чорба, хоротека, в която всеки може да научи някоя нова танцова стъпка, и вечер на занаятите.

Каба гайдите на Борислав Хаджиев и Марин Бобев ще преместят Родопите на североизток, за да се премерят с мощния рев на морето, а на скалите ще се вият пъстри хора с гостите на фестивала. За финал групата на Таралежков ще разкаже в ноти дали лятото е наужким, а в неделя преди обяд ще видим документалния филм на Николай Фенерски "Резерват Северозапад".

За присъстващите на фестивала ще е отворен фотографски конкурс, в който всеки може да покаже Тюленово (арт-фест) през своя поглед и обектив. Фотографът Ваню Кръстев пък ще предизвика гостите да "очовечат" обстановката чрез техниката "eyebombing“.

Кадрите от двата проекта ще бъдат събрани в онлайн фотогалерия, запечатвайки спомена за четвъртия фестивал на Тюленово.

Сред опциите за нощуване по време на фестивала е в палатковия лагер, където никога не е скучно, а музикалната програма на неофициалната сцена там продължава до изгрева на слънцето.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Изборите в чужбина: Къде сънародниците ни ще гласуват първи
Тежък инцидент с дете в Плевенския театър
Калин Стоянов: До момента в структурите на МВР са получени 388 си...
Сигнал за взривно устройство на Летище София
52-годишен мъж е задържан за убийство във вилната зона на Стара З...
17-годишните с книжка у нас, но и с редица рестрикции


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).